OČISTIMO NAŠE MESTO 2024: Velika čistilna akcija v Mestni občini Ptuj

Mestna občina Ptuj napoveduje izvedbo velike čistilne akcije z naslovom “Očistimo naše mesto 2024”, ki bo potekala v soboto, 16. marca 2024, s pričetkom ob 9. uri. To je priložnost za vse prebivalce in prostovoljce, da prispevajo k čistejšemu in lepšemu okolju, tako da skupaj počistijo komunalne odpadke, ki kazijo podobo cest, ulic, pohodniških poti, okolic šol, vrtcev in divjih odlagališč.

 

Organizatorji akcije zagotavljajo vse potrebne pripomočke za čiščenje, vključno z vrečkami in rokavicami. Udeleženci so pozvani, da se zberejo ob predvidenem času, oblečeni v primerno oblačilo in obutev za delo. Javne službe Ptuj bodo poskrbele za odvoz in ustrezno obdelavo zbranih odpadkov.

Kot zahvalo za trud in prispevek k skupnosti bodo za vse sodelujoče po zaključku akcije, med 12. in 13. uro, pripravljene tople malice in pijača na določenih lokacijah v okviru četrtne skupnosti, kjer so udeleženci aktivno sodelovali.

Zbirna mesta za udeležence in prevzemna mesta za odpadke so razporejena po različnih četrtnih skupnostih, vključno s centrom, Ljudskim vrtom, Bregom – Turniščem, Jezero, Spuhljo, Panoramo, Grajeno in Rogoznico, kjer so določeni odgovorni osebi in lokacije za zbiranje odpadkov.

V primeru slabega vremena bo čistilna akcija prestavljena na naslednjo soboto, 23. marca 2024. To je edinstvena priložnost za prebivalce Ptuja, da se združijo, prispevajo k boljšemu okolju in hkrati okrepijo občutek skupnosti. Mestna občina Ptuj in organizacijska ekipa vabijo vse, ki so zmožni in pripravljeni pomagati, da se pridružijo temu pomembnemu dogodku.

MR