OBVESTILO OBČANOM OBČINE ORMOŽ

Spoštovani občani Občine Ormož,

Obveščamo vas, da se razmere na območju občine Ormož postopoma umirjajo in da naša občina ni več neposredno ogrožena zaradi poplav. To je rezultat neizmerne predanosti in napornega dela mnogih, ki so se v zadnjih dneh borili z ujmami in zavarovali naše skupnosti.

Globoko smo hvaležni Štabu civilne zaščite Občine Ormož in vsem gasilskim enotam Gasilske zveze Ormož. Njihova prizadevanja tako v preventivnih ukrepih za poplavno varnost občine kot tudi v intervencijah, povezanih s črpanjem vode iz posameznih objektov in njihovo zavarovanje, so bila ključna za varnost naših občanov.

Žal pa številne občine v bližini še vedno čutijo uničujoče učinke poplav, predvsem zaradi poplavljanja reke Mure. Več kot 30 gasilcev iz ormoškega konca je že odgovorilo na klic na pomoč in se pridružilo prizadevanjem, da bi pomagali tistim v stiski. Občina Ormož globoko sočustvuje z vsemi prizadetimi občinami in se zavezuje, da bo pomagala v skladu s svojimi zmožnostmi.

V teh težkih časih je solidarnost, sodelovanje in medsebojna pomoč tisto, kar nas drži skupaj. Zato pozivamo vse občane, da ostanete povezani, podpirate drug drugega in skupaj gradite močnejšo skupnost.

Ostanite varni.