Obsežna preobrazba Ormoškega gradu in parka napreduje po načrtu

Ormoški grad skupaj s pripadajočim parkom doživlja temeljito preobrazbo, ki jo je konec leta 2022 podprla Občina Ormož s pridobitvijo sredstev na razpisu Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Projekt, vreden skoraj 1,6 milijona EUR, je usmerjen v arhitekturno, digitalno in hortikulturno prenovo, s ciljem ohranjanja in zaščite nepremične kulturne dediščine.

 

Finančna podpora v višini preko 1 milijona EUR prihaja iz Načrta za okrevanje in odpornost, kar omogoča izvedbo ambicioznega projekta do začetka leta 2025. Aktivnosti vključujejo zamenjavo oken, ureditev zunanjih portalov, obnovo ure na zvoniku z dodatkom dveh novih zvonov, ter izboljšanje dostopa do grajskega stolpa z restavratorskimi deli.

Poleg tega je v parku stekla ureditev poti, ki bo obiskovalcem omogočila lažji dostop in boljšo izkušnjo ob obisku te kulturne znamenitosti. Celoten projekt predstavlja pomemben korak k ohranjanju in izboljšanju kulturne dediščine v Ormožu, hkrati pa bo prispeval k večji privlačnosti območja za obiskovalce in turiste.

MR