Občina Ormož z novimi investicijami krepi gospodarski razvoj pod vodstvom župana Danijela Vrbnjaka

Nedavno je Občina Ormož podpisala pomembno pogodbo za komunalno ureditev ekonomsko poslovne cone Glinokop, s čimer je naredila ključen korak v razvoju lokalnega gospodarstva. Župan Ormoža, Danijel Vrbnjak, ki slovi kot eden izmed uspešnih županov iz vrst Slovenske demokratske stranke (SDS), je izpostavil, da so ta dejanja plod njegovega premišljenega vodenja in strategije, ki temelji na skupnem sodelovanju z različnimi partnerji in ministri, so poročali na spletnem portalu Net-tv.si.

 

Projekt, ki je prejel polno podporo Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, bo z zagotovljenim 100-odstotnim sofinanciranjem v višini 1,6 milijona evrov, omogočil izgradnjo infrastrukture na območju Glinokopa, s čimer bodo ustvarjeni prostorski pogoji za nadaljnji gospodarski razvoj.

Župan Daniel Vrbanjak iz vrst SDS je izpostavil, da bo do konca septembra komunalno opremljeno celotno območje Glinokopa, vključno z električno infrastrukturo in dostopom do plinovode.

“Skupaj s partnerji bomo zagotovili vso potrebno infrastrukturo za podjetja, ki se bodo odločila za investicijo v tej coni,” je poudaril Vrbanjak.

V sklopu projekta je predvidena tudi gradnja novih cestnih povezav do državne ceste Pavlevci Ormož in znotraj poslovne cone, kar bo sprostilo dodatnih 35 hektarjev zemljišč namenjenih gospodarskim aktivnostim. Po besedah župana so v zadnjih letih že razprodali 22,5 hektarja komunalno opremljenih con, kar kaže na veliko zanimanje investitorjev, so poročali na spletnem portalu Net-tv.si.

Dodatno, Ormož razvija tudi tehnološki park, ki bo zajemal 1802,05 m2 uporabnih površin in 164,30 m2 zunanjih površin. Tehnološki park bo nudil prostore za inkubirance, vključno s proizvodnimi prostori in opremo, kot so CNC stroji in 3D tiskalniki.

“Tehnološki park bo predstavljal ključno pridobitev za mlada podjetja v regiji, omogočil bo izobraževanje in pridobivanje izkušenj,” je še dodal Vrbanjak.

Projekt komunalne ureditve in tehnološkega parka bo Ormožu omogočil, da se pozicionira kot privlačno območje za nove investicije in podjetniški razvoj. Rok za dokončanje del je določen za 30. september tekočega leta.

MR