Občina Ormož in Sveti Tomaž razglasita 2024 za Meškovo leto

V letu 2024 obeležujemo 150-letnico rojstva in 60-letnico smrti priznanega slovenskega pisatelja, pesnika, dramatika in duhovnika Franca Ksavra Meška. Občina Ormož in Sveti Tomaž sta ob tej pomembni obletnici razglasili leto 2024 za Meškovo leto. V Knjižnici Ormož se bodo temu velikanu slovenske književnosti posvetili z organizacijo številnih kulturnih dogodkov.

 

Podžupan Občine Ormož, Zlatan Fafulić, je na nedavni novinarski konferenci izpostavil, da si Ksaver Meško zasluži častno mesto med slovenskimi besednimi umetniki. “Je pa tudi naš domačin, in prav zato smo prav mi tisti, ki moramo ohranjati spomin nanj,” je dodal Fafulić. Izrazil je veselje nad dejstvom, da so ustanove v Ormožu naklonjene praznovanju Meškovega leta in se vanj aktivno vključujejo. “Vse to je dokaz, da Meškovo leto prinaša tisto, za kar si prizadevamo tudi na občini – pestro medinstitucionalno sodelovanje,” je povedal podžupan.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02223SjPep9evjVk3RWyiiphg957H4c8GkjFaNXTXsWGJEEdniyyuVd1NZzMpEebuYl&id=100082260060840

Občina Ormož podpira takšne dogodke in se aktivno vključuje tudi v sofinanciranje izdaje knjige Cirila Ambroža, posvečene Mešku. Občina čestita knjižnici in vsem sodelujočim za njihovo voljo in željo, da letošnje leto posvetijo Francu Ksavru Mešku, ter tako prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v regiji.

MR