Občina Kidričevo pod vodstvom župana Antona Leskovarja postavlja zgled vsej Sloveniji

Občina Kidričevo, pod vodstvom župana Antona Leskovarja, dokazuje, da z vizijo, predanostjo in učinkovitim vodenjem lahko dosežemo izjemne rezultate, ki služijo kot vzor drugim občinam po Sloveniji. Kot poroča spletni portal net-tv.si, s svojim ambicioznim proračunom za letošnje leto, ki znaša kar 11,5 milijona evrov, Občina Kidričevo kaže, da je močno zavezana izboljšanju kakovosti življenja svojih prebivalcev in spodbujanju gospodarskega razvoja v regiji.

 

V luči nedavnih uspehov je pomembno izpostaviti, da župan Anton Leskovar ni zgolj vizionarski vodja Občine Kidričevo, ampak tudi kandidat, ki je na volitvah nastopil na listi Slovenske demokratske stranke (SDS). Ta podatek ni zanemarljiv, saj iz vrst te stranke prihaja večina županov, ki so dokazali, da jim je resnično mar za blaginjo svojih prebivalcev in so sposobni prinašati rezultate, ki govorijo sami zase.

 

Polovica proračuna, torej približno 5,75 milijona evrov, bo namenjena različnim investicijam, ki obetajo pozitivne spremembe za lokalno skupnost. Med ključnimi projekti, ki jih izpostavlja net-tv.si, so modernizacija cestne infrastrukture, kjer bo pol milijona evrov namenjenih izboljšanju cest, gradnji pločnika ob regionalni cesti v Kungoti in ureditvi križišča v Spodnjih Jablanah.

Velik poudarek dajejo tudi razvoju stanovanjskega sektorja in izobraževanja, kar kaže gradnja štirioddelčnega vrtca ob osnovni šoli v Lovrencu na Dravskem polju, vredna več kot tri milijone evrov. Ta projekt, kot poudarja net-tv.si, bo znatno izboljšal pogoje za vzgojo in izobraževanje otrok ter spodbudil mlade družine k ostanku v občini.

Na področju okoljskih in energetskih projektov Občina Kidričevo načrtuje, po poročanju net-tv.si, pridobiti evropska sredstva za ureditev in obnovo drevoredov ter postavitev sončnih elektrarn na javnih zgradbah, s čimer bodo prispevali k zmanjšanju ogljičnega odtisa in večji energetski neodvisnosti.

Za prihodnost so, kot dodaja net-tv.si, napovedane še nadaljnje investicije, ki bodo še dodatno okrepile gospodarski razvoj in trajnostno naravnanost občine. Med drugim se Občina Kidričevo poteguje za evropska sredstva za vzpostavitev intermodalnega terminala in gradnjo namakalnega sistema, kar bo imelo velik vpliv na lokalno gospodarstvo in kmetijstvo.

Vodstvo Občine Kidričevo pod županom Antonom Leskovarjem s tem ne le dokazuje, da je mogoče doseči izjemne rezultate, ampak tudi vzbuja upanje in zaupanje v boljšo prihodnost med svojimi prebivalci. Svoje ambicije in cilje uresničujejo s trdnim načrtovanjem, pridobivanjem sredstev in izvedbo projektov, ki so v dobrobit vseh prebivalcev in celotne regije, sklene poročanje spletnega portala net-tv.si.