Občina Dornava prejela priznanje za najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije 2023

Občina Dornava je prejela prestižno priznanje za najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije za leto 2023. Priznanje je rezultat izjemnih dosežkov predanih prostovoljk in prostovoljcev na področju ohranjanja tradicije in kulturne dediščine.

 

Svečana razglasitev zmagovalca in podelitev priznanj je potekala v okviru 35. Festivala dobrote slovenskih kmetij, v petek, 17. maja, ob 11.00 na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju. Priznanje je podelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Društvom za razvoj slovenskega podeželja. Slavnostni nagovor je imela ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mateja Čalušić.

Natečaj za najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije je objavilo Društvo za razvoj slovenskega podeželja na osnovi pogodbe z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS. Izbor je potekal v okviru tekmovanja za Evropsko nagrado za razvoj podeželja za leto 2024, ki ga razpisuje Evropska delovna skupnost za razvoj podeželja in obnovo vasi.

Komisija je v svoji obrazložitvi zapisala: “Za Dornavo in Dornavčane lahko sklenemo, da jih prihodnost ne plaši. Nasprotno, s svojo energijo in zavezanostjo k medsebojnemu ter medgeneracijskemu sodelovanju in dopolnjevanju ter z veliko podporo občine uspešno tlakujejo pot v prihodnost.”

Dornava je s tem priznanjim še enkrat dokazala, da je v samem vrhu slovenskih podeželskih skupnosti, ki z inovativnostjo, trdim delom in skupnostno zavestjo tlakujejo pot v prihodnost.

MR