Občina Destrnik okrepila zdravstveno varnost z novimi defibrilatorji

V občini Destrnik so se odločili za pomemben korak naprej v skrbi za zdravje in varnost svojih občanov. Zavedajoč se pomena hitrega ukrepanja v primeru srčnega zastoja, so v sodelovanju z Društvom AED in Civilno zaščito Destrnik, pod vodstvom županje Vlaste Toplak-Tetičkovič, Samota Oblaka in poveljnika Antona Žampa, pridobili tri nove defibrilatore. Naprave bodo nameščene v vaseh Gomila, Zg. Velovlek in Jiršovci, s čimer se bo še povečala dostopnost in pokritost območja z vitalno reševalno opremo.

 

Predaja defibrilatorjev je potekala 22. februarja, ob tem pa je bilo organizirano tudi izobraževanje o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo defibrilatorja AED. Izobraževanje je poudarilo, kako ključno je, da občani poznajo pravilno uporabo teh naprav, saj so le-te namenjene prav vsakemu posamezniku, ne le strokovnjakom z zdravstvenega področja.

Občina Destrnik s temi koraki kaže svojo predanost izboljšanju zdravstvene varnosti in dobrobiti svojih občanov, hkrati pa izraža upanje, da bi bila oprema čim manjkrat dejansko potrebna. Za montažo aparatov bo poskrbel Mario Polanec, kar dodatno potrjuje skupnostni duh in sodelovanje v občini pri projektih, ki imajo neposreden vpliv na izboljšanje kvalitete življenja občank in občanov.

MR