Ob dravskem kanalu 13 ovinkov dirkaškega asfalta za razvoj varne vožnje in moto športa

Jutri ob 10. uri vrata odpira posebna poslovna enota Avto moto zveze Slovenije (AMZS) Center kartinga in moto športa v slovenji vasi v občini Hajdina, nedaleč od Ptuja. To je devetindvajseta poslovna enota AMZS.

Foto: AMZS

Novozgrajeni kartodrom v Slovenji vasi, ki je v lasti družbe AMZS od lanskega leta, lani kljub konkretnim napovedim še ni začel z delovanjem, ker je pri zagotavljanju ustrezne infrastrukture, ki je potrebna za njegovo nemoteno in varno delovanje, prišlo do nekaterih nepredvidenih zastojev, so še pred dobrega pol leta pojasnili v AMZS. Po nekaj manjših zapletih pa je nov AMZS karting in moto športni center ob kanalu HE Drava v Slovenji zdaj nared za slovesno odprtje.

To nedeljo, 17. junija bo na novem dirkaškem prizorišču tudi prva karting dirka. Foto: AMZS

Kilometer dirkaških užitkov

AMZS je naredil pomemben korak naprej za razvoj kartinga, pa tudi drugih zvrsti moto-športa, saj je Slovenija dobila nov kilometer čisto pravega dirkaškega asfalta za karting dirke, so med drugim zapisali na svoji spletni strani.

Novo dirkaško prizorišče naj bi v tem delu Slovenije postalo pomemben center kartinga, varne vožnje in moto športa. Foto: AMZS

Prva dirka v kartingu na novem kartodromu bo že to nedeljo Tam so tudi že uradno najavili, da bo prva dirka v kartingu na novem AMZS kartodromu pri Ptuju 17. junija. Na sporedu bo krstna karting dirka v organizaciji AMD Ptuj, ki ima dolgo tradicijo že vse od leta 1968.

Pogled na nov karting in moto športni center v Slovenji vasi. Foto: AMZS

Kartodrom v Slovenji vasi bo primerljiv s tovrstnimi objekti v tujini

Poleg novih prostorov s pripadajočo infrastrukturo bo AMZS svojim članom in vsem ljubiteljem moto športa ter drugim športnim navdušencem ponudili nov nabor storitev, ki bodo poskrbele za dvig adrenalina in nepozabno doživetje. Obiskovalcem bo na voljo tudi storitev rent-a-gokart.

Na 6,5 hektara velikem območje, kjer se nov razteza moto športni center, naj bi AMZS v prihodnosti uredila še dober hektar površine, namenjene vsebinam šole vožnje oziroma vajam varne vožnje.
Vir in foto: AMZS