Ob dnevu Evrope v Ormožu

9. maj - dan Evrope, kot spomin na začetek nastajanja današnje Evropske unije, so nadvse praznično obeležili tudi na Ormoškem. Sodelovali so učenci ormoških šol in vrtcev, pridružili pa se jim še učenci iz Središča ob Dravi in Svetega Tomaža ter dijaki Gimnazije Ormož.

Na ploščadi pred grajsko pristavo v Ormožu so danes postavili stojnice in skupaj predstavljali posamezne države Evropske unije.

Dan Evrope pred ormoško grajsko pristavo; foto: Štefan Hozyan

Uvoden pozdrav na prireditvi sta imela predsednica aktiva ravnateljev Tatjana Petek in župan občine Ormož Alojz Sok, učence pa sta s svojim nastopom presenetila brata BQL.

Največ zanimanja za železnico in železničarje

Učenci osnovne šole Velika Nedelja so predstavili Avstrijo. Med drugim tudi zgodovino železnic v Avstriji in Južno železnico Dunaj – Celje – Ljubljana – Trst. Torej zgodbo in dogodke povezane z našo državo. Z njimi je bilo tudi društvo Prleški železničar ter ustanovitelj in vodja muzeja Južne železnice v Šentjurju Mihael Bučar.

Predsatvilo s eje tudi društvo Prleški železničar; foto: Štefan Hozyan
Foto: Štefan Hozyan

Kot so sporočili iz društva Prleški železničar, so vlaki vozili na maketi, kar je pritegnilo številno občinstvo, videti in slišati pa je bilo veliko zanimivosti.
Foto: Štefan Hozyan