Novo leto lahko pričakate tudi na prostem

Pred nami je silvestrska noč - najdaljša noč v letu. Marsikje po državi bodo tudi letos novo leto pričakali na prostem, na množičnih silvestrovanjih, dve večji pa bosta tudi na Ptuju in v Ormožu.

V ritmu različnih glasbenih zvrsti se bo mogoče zabavati na številnih prizoriščih, ponekod pa se tudi letos ognjemetu ne bodo odrekli, v najstarejšem slovenskem mestu pa ognjemeta letos ne bo. Nova ptujska županja Nuška Gajšek sprejela svojo prvo odločitev v tej vlogi, sredstva, predvidena za nakup pirotehnike, pa bodo v Mestni občini Ptuj bodo namenili osnovnim šolam.

Na ptujskem Mestnem trgu danes tudi otroško silvestrovanje

Na Ptuju so se včeraj že poslovili od tete Zime in dedka Mraza, na Mestnem trgu, kjer poteka Ptujska pravljica, pa bo od 11. ure dalje potekalo otroško silvestrovanje. Najprej bodo slovo letu izrekli najmlajši, zvečer pa se na Mestnem trgu obeta zabava v okviru tradicionalnega silvestrovanja ob zaključku Ptujske pravljice z novoletno poslanico Mestne občine Ptuj. Za zabavo bosta skrbela Karneval band in Bomb shell.

Na Ptuju ognjemeta ne bo

Ormoško silvestrovanje letos pred gradom 

Tudi v Ormožu bodo v novo leto vstopili s silvestrsko zabavo na prostem, letos pred ormoškim gradom, kjer bo za dobro vzdušje in super zabavo poskrbel Ansambel Trubadurji. Silvestrska zabava se bo v Ormožu začela ob 21.30, za dobro gostinsko ponudbo bo poskrbela Gostilna Ozmec, obratovalo pa bo tudi ormoško drsališče.

Na silvestrovo bo hladno

Vremenoslovci napovedujejo, da bo silvestrska noč povečini jasna, pihala bo šibka do občasno lahko zmerna burja. Temperature bodo razen ob morju povsod okrog ničle.
Foto: Ptuj Info