Novo gasilsko vozilo za gasilce PGD Savci

V soboto, 7. julija so gasilci Prostovoljnega gasilskega Društva (PGD) Savci v občini Sveti Tomaž organizirali svečani prevzem novega gasilskega vozila - avtocisterne GVC - 16/25. Po uradnem delu se je v Savcih pri gasilskem domu slavje nadaljevalo z veliko gasilsko veselico in gasilskim srečolovom.

Nova gasilska avtocisterna pred gasilskim domov v Savcih; foto: Ivan Trunk

Gasilska slovesnost se je v Savcih pričela s prihodom gasilcev domače Gasilske zveze (GZ) Sveti Tomaž in sosednjih PGD Polenšak, Velika Nedelja, Ključarovci, Bresnica, Ivanjkovci in Mekotnjak – Stara cesta.

Gostje na častni tribuni

Na častni tribuni so gasilce pozdravili gostje: Dušan Vižintin, član poveljstva GZS in poveljnik Podravske regije, Mirko Lovrec, predsednik GZ Sveti Tomaž, Albin Belšak, poveljnik GZ Sveti Tomaž, Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž, Mateja Munda, predsednica GZ Središče ob Dravi, Tomaž Munda predsednik PGD Gornja Radgona, Marjan Cvikl, direktor podjetja Rosenbauer, Tomislav Roškarič, farni župnik pri Svetem Tomažu in Igor Majcen, predsednik PGD Savci.

Dušan Vižintin, član poveljstva GZS in poveljnik Podravske regije, je zbrane nagovoril v imenu Gasilske zveze Slovenije.

V počastitev nove pridobitve so v PGD Savci pripravili tudi manjšo gasilsko parado

Po prihodu praporov in ešalona uniformiranih gasilcev pred častno tribuno je zbrane pozdravil Igor Majcen, predsednik PGD Savci, nato je sledil slavnostni prihod nove avtocisterne v družbi veteranskega vozila PGD Starše.

V Savcih so gasilci pripravili manjšo gasilsko parado

Nato je Majcen spregovoril o zgodovini in delu PGD Savci, od ustanovitve leta 1947, pa do današnjih dni. V zadnjih letih, po obnovi gasilskega doma v letu 2014, so gasilci PGD Savci aktivno delali na nabavi novega vozila, ker je bilo staro vozilo že dotrajano. Konec leta 2016 so s podjetjem Rosenbauer podpisali pogodbo o nabavi novega vozila, ki so ga torej svečano prevzeli pred nekaj dnevi.

Župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko je ključen novega vozila predal predsedniku PGD Savci

Po predsednikovem govoru so sledili pozdravi in nagovori gostov, nato pa svečana predaja ključev novega vozila. Župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko je ključe predal predsedniku PGD Savci Igorju Majcnu, ki jih je nato predal poveljniku PGD Savci Boštjanu Šulaku, na koncu pa je ključe prevzel skrbnik gasilske avtocisterne Roman Rakuša.

Svečana predaja ključev novega gasilskega vozila

Na koncu svečanega prevzema je sledil blagoslov nove avtocisterne, ki ga je opravil farni župnik Tomislav Roškarič, botrom in sponzorjem novega vozila pa so podelili društvene zahvale.

Zahvala botrom in sponzorjem novega gasilskega vozila

Foto: Ivan Trunk