Nova zlata olimpijska odličja za slovenske gasilce

beljak, gasilci, olimpijada, odličja, slovenija

Danes zaključek olimpijade v Beljaku

Na gasilski olimpijadi v Beljaku je bil danes zadnji tekmovalni dan, ki je Sloveniji, po pričakovanju in dobrih napovedih, prinesel nova odličja. Na tribunah je naše tekmovalce spodbujalo preko tisoč navijačev iz Slovenije, največ iz PGD Hajdoše, občina Hajdina.

Nosilke zlate olimpijske medalje – članice B PGD Hajdoše

Zlato olimpijsko medaljo so osvojili člani B PGD Šmartno na Pohorju, srebrno medaljo člani B PGD Hajdoše, novo olimpijsko zmago pa so dosegle članice B PGD Hajdoše, to je že peta za žensko tekmovalno enoto iz Hajdoš. Prepričljivo je v svoji kategoriji zmagala tudi tekmovalna enota poklicnih gasilcev A PIGD Krka Novo mesto. Znani so tudi rezultati ostalih tekmovalnih enot: članice A PGD Šmartno na Pohorju so osvojile 4. mesto, člani B PGD Kebelj peto mesto, članice A PGD Hajdoše deseto mesto in člani B PIGD Krka Novo mesto 19. mesto.

Kljub dobremu olimpijskemu nastopu so imeli včeraj nekoliko manj sreče člani A. Olimpijsko kolajno je za las zgrešila enota članov PGD Žažar, ki je osvojila četrto mesto, odlični peti so bili člani A PGD Starše, na 40. mesto se je uvrstila ekipa PGD Hmeljčič, na 41. mesto enota PGD Tinje in na 56. mesto enota PGD Oplotnica.

Tudi naši mladinci domov ne odhajajo brez medalje, saj je bron osvojila enota mladink PGD Andraž na Polzelo, mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo so bili četrti, pete pa mladinke PGD Drenov grič – Lesno Brdo. Zaključna slovesnost gasilske olimpijade bo nocoj ob 19.30, ko bo podeljen nov paket olimpijskih odličij, zastavo CTIF pa bo v Beljaku prevzela Slovenija, ki bo organizatorica gasilske olimpijade leta 2021. V nedeljo med 11. in 12. uro slovenski gasilski reprezentanci sprejem pripravljajo na Vrhniki, v PGD Lesno Brdo – Drenov Grič, okrog 14.30 pa gasilce – olimpijce pričakujejo v Hajdošah.

Članice A PGD Hajdoše …

Člani A PGD Starše (5. mesto) v družbi poveljnika GZS Francija Petka.

TM