Nova arheološka odkritja na Panorami in prenovljena ureditve Panorame v okviru arheološkega parka Poetovio

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Mestna občina Ptuj, Inštitut za arheologijo ZRC SAZU in Podiplomska šola ZRC SAZU vas vabimo na predstavitev novih arheoloških odkritij na Panorami in prenovljene ureditve Panorame v okviru Arheološkega parka Poetovio v četrtek, 19. januarja 2023:

 

  • ob 16. uri vodenje po Panorami,
  • ob 17. uri v slavnostni dvorani na Ptujskem gradu.

Izkopavanja na Panorami leta 2020 so pripeljala do presenetljivega odkritja obzidja legijskega tabora. O Panorami pripovedujeta tudi dve trenutno odprti arheološki razstavi (Petovionski panteon v Salonu umetnosti ter Vojna in mir na Ptujskem gradu). V okviru evropskega projekta Transfer smo v letih 2020– 2022 pripravili Načrt predstavitve arheoloških ostankov na Panorami in Načrt upravljanja Arheološkega parka Poetovio (Arheološko najdišče Panorama), v prenovi je predstavitev arheoloških sledov na Panorami.

O Panorami bodo govorile dr. Jana Horvat (ZRC SAZU in PS ZRC SAZU), dr. Tina Berden (ZRC SAZU), dr. Anja Ragolič (ZRC SAZU), Iva Ciglar (Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož) in Jasmina Krajnc (Mestna občina Ptuj). V nadaljevanju bo po razstavi Vojna in mir: Arheološke raziskave na Panorami na Ptuju leta 2020 vodila avtorica Iva Ciglar.

Več informacij najdete v priloženem vabilu.

Vabljeni.

VABILO Panorama_19. 1. 2023

Vir: ptuj.si