Nocoj zaključek jubilejnega glasbenega festivala Arsana

Z današnjo Odprto kuhno na Ptuju in večernim veliki koncertom Magnifica se bo na Ptuju zaključil še en odmeven mednarodni glasbeni festival Arsana, ki je v desetletju prerasel v enega najbolj prepoznavnih, žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v tem delu Evrope.

Vox Arsana in Vlado Kreslin na Arsaninem odru; foto: Albin Bezjak

Jubilejni 10. festival Arsana je med 20. in 28. julijem obiskovalcem ponudil več kot 60 dogodkov, na katerih se je predstavilo preko 300 slovenskih in tujih glasbenih umetnikov. V okviru spremljevalnega programa so izpeljali otroški festival, mednarodno plesno akademijo, razstave in druge dogodke, ki so v najstarejše slovensko mesto vsak dan privabili številne obiskovalce.

Arsanin program za najmlajše; foto: Albin Bezjak

Vrhunsko klasično, jazz, etno, world instrumentalno in vokalno glasbo je bilo v zadnjem julijskem tednu mogoče doživeti na trgih, dvoriščih in ulicah starega mestnega jedra Ptuja, osrednji oder pa je bil na dvorišču minoritskega samostana.

Velika statua Ptuja zasedbi Vox Arsana ob 10. obletnici

V sedmem festivalskem večeru so se v družbi Vlada Kreslina predstavili tudi domačini, skupina Vox Arsana, ki se je ob 10. obletnici delovanja na koncertu predstavila z večletnim repertoarjem in novimi priredbami uspešnic Vlada Kreslina. Ob tej priložnosti jim je ptujski župan Miran Senčar izročil veliko statuo MO Ptuj za promocijo in mednarodno prepoznavnost Ptuja.

Velika statua MO Ptuj Vox Arsani; foto: Langerholc

Ob 21.30 koncert Magnifica

Na odru festivala Arsana, na zaključku festivala na dvorišču minoritskega samostana bo nocoj ob 21.30 nastopil še en odličen glasbenik Magnifico, ki je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo.

“Dal nam je 24000 poljubov, predstavil Silvijo in razbijal stereotipe, seznanil nas je s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je Marš na Drino ter nam podaril samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam hir aj go, se mu je zgodil export-import. V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume, imel preko 1000 koncertov doma in po svetu,” so Magnifica predstavili organizatorji festivala Arsana.

Foto: Festival Arsana, Albin Bezjak, Langerholc