Nocoj zaključek 9. glasbenega festivala Arsana

arsana, festival, ptuj, ditka, mi2

Devet dni in več kot 50 dogodkov

Glasbeni festival Arsana, največje festivalsko dogajanje na Ptuju, privablja iz leta v leto več obiskovalcev in zvenečih imen z vseh koncev sveta in postaja pomembna promocija mesta in vrelec ustvarjanja v evropskem in svetovnem merilu. Letošnji deveti festival Arsana je v devetih dneh v mestu mesta ponudil več kot 50 dogodkov, zaključek festivala pa bo na Ptuju v soboto, 29. julija.

Festivalski zaključek z Ditko in MI2 akustik

V minulih festivalskih dneh je na Ptuju ustvarjalo in nastopilo preko 250 glasbenih umetnikov s področja klasične, jazz, world, vokalne in instrumentalne glasbe. Letošnja zveneča imena Arsaninega festivala so: The Swingles (ANG), Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor (HR), Vlado Kreslin & Beltinška banda, , Sabina Cvilak, Miloš Mihajlović (SRB), Mak Grgič, Klapa Iskon, Port of life, Tadej Toš, Večer flamenka, Jazz ladies, v zaključnem festivalskem večeru bodo med drugim nastopili Ditka in MI2 akustik.

Ob glasbenem festivalskem dogajanju je letos potekal tudi drugi evropski mednarodni vokalni jazz kamp s skupino New York Voices, organizator je uspešno izpeljal tudi drugi Art dance kamp, v petek se je zaključek otroški festival, obiskovalci pas o lahko uživali in se izobraževali na pouličnem dogajanju, seminarjih, plesnih predstavah, predavanjih, okroglih mizah, nastopih mladih glasbenikov, delavnicah,  pestro je bilo tudi kulinarično dogajanje.

TM, Vir, foto: Arsana