Nesposobnost vlade: 27 nezakonitih prehodov Sircev in Egipčanov v Cirkulanah, večje število prestopov v Šentilju in Središču ob Dravi

Ilegalni migranti. (foto: Policija)
Ilegalni migranti. (foto: Policija) Slika je simbolična

Vlada Roberta Goloba se sooča z vse večjim nezadovoljstvom in zgražanjem javnosti zaradi svojih spornih ukrepov, zlasti odstranitve ograje na meji s Hrvaško. Ta poteza je po mnenju mnogih odprla vrata ilegalnim migrantom, ki sedaj prosto prehajajo mejo in ogrožajo varnost slovenskih državljanov.

Le v včerajšnjem dnevu so policisti samo na območju Spodnjega Podravja obravnavali večje število nezakonitih prehodov meje, kar je jasen pokazatelj neuspešnosti trenutne vlade pri zagotavljanju varnosti. 17. maja 2024 so policisti Policijske postaje Gorišnica v občini Cirkulane obravnavali kar 27 tujcev, med njimi 25 državljanov Sirije in 2 državljana Egipta, ki so nezakonito prestopili mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vsi tujci so podali namero za mednarodno zaščito.

Le dan kasneje, 18. maja 2024, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v občini Šentilj obravnavali 3 državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili mejo med Slovenijo in Avstrijo. Avstrijski varnostni organi so tem tujcem na Šentilju zavrnili vstop v Avstrijo, zato so tudi oni podali namero za mednarodno zaščito v Sloveniji.

Istega dne, 18. maja 2024, so policisti Policijske postaje Ormož v občini Središče ob Dravi obravnavali 5 državljanov Irana, ki so prav tako nezakonito prestopili mejo med Hrvaško in Slovenijo. Tudi ti tujci so podali namero za mednarodno zaščito.

Poleg povečanja števila nezakonitih prehodov meje se je v zadnjem času povečalo tudi število kriminalnih dejanj in posilstev, ki jih naj bi izvajali ilegalni migranti. Ta situacija je privedla do vse večje zaskrbljenosti med prebivalci, ki zahtevajo odločne in učinkovite ukrepe za zaščito svoje varnosti.

Nasposobnost vlade Roberta Goloba pri obvladovanju migrantske krize in zagotavljanju varnosti državljanov je postavljena pod vprašaj. Javnost vse glasneje izraža svoje nezadovoljstvo in zahteva takojšnje ukrepanje, da se prepreči nadaljnje poslabšanje varnostnih razmer v državi.