Neodzivnost in nesposobnost vlade Roberta Goloba ter Ministrstva za Infrastrukturo ogroža varnost na cesti Ptuj-Senarska

V zadnjih mesecih se je jasno pokazala popolna neodzivnost in nesposobnost vlade Roberta Goloba ter Ministrstva za infrastrukturo glede reševanja kritičnega stanja na cesti Ptuj-Senarska. Kljub večkratnim opozorilom in pisnim pobudam poslancev Spodnjega Podravja, odgovori vlade ostajajo površni in nezadovoljivi. Ta odsek ceste, ki je danes v katastrofalnem stanju, postaja resna grožnja varnosti svojih uporabnikov.

 

Poslanec Jožef Lenart, SDS, je z veliko mero zaskrbljenosti ponovno naslovil pisno vprašanje na ministrico za infrastrukturo, mag. Alenko Bratušek, glede rekonstrukcije odseka ceste št. 1286 Rogoznica (Ptuj) – Senarska. Vendar pa se zdi, da vlada ne razume resnosti situacije ali pa preprosto ignorira dejanske probleme.

 

Vlada Roberta Goloba se je skrila za izgovori o nedavnih poplavah, ki so poškodovale cestno omrežje, ne da bi ponudila konkretne načrte ali časovnice za rešitev problema na tem odseku. Tako se zdi, da prioritete vlade niso usmerjene v varnost državljanov, temveč nekam drugam.

Jožefu Lenartu je mar za varnos na cesti Ptuj – Senarska

Javna agencija RS za prometno varnost je v svojem mnenju jasno izpostavila nujnost rekonstrukcije tega nevarnega odseka, kjer je bilo v zadnjih petih letih kar 143 prometnih nesreč. Vendar pa se zdi, da ta alarmantna statistika ne zanima trenutne vlade.

Lokalni prebivalci in župani so izražali svojo frustracijo in zaskrbljenost, celo do te mere, da so razmišljali o zaprtju ceste zaradi njene nevarnosti. To pa je le češnja na torti neodgovornega ravnanja vlade, ki nenehno zanemarja svojo dolžnost do zagotavljanja varne infrastrukture. Kljub očitnim tveganjem, ki jih ta cesta predstavlja za vse udeležence v prometu, od kolesarjev do šolskih otrok, vlada Roberta Goloba ostaja gluha za njihove klice po pomoči.

Ironično je, da vlada, ki se hvali s svojim naprednim in inovativnim pristopom, ne more ali noče zagotoviti osnovnih pogojev za varnost svojih državljanov na tako ključnem področju, kot je infrastruktura. Z vsakim dnem neukrepanja vlade se povečuje ne samo tveganje za hude nesreče, ampak tudi občutek zapostavljenosti in jeze med lokalnim prebivalstvom.

V luči teh dejstev poslanec Jožef Lenart in občani zahtevajo takojšnje in konkretne ukrepe za rešitev tega perečega problema. Ne gre več samo za vprašanje infrastrukture, temveč za vprašanje osnovne skrbi vlade za varnost in dobrobit njenih državljanov. Vlada Roberta Goloba mora nemudoma prevzeti odgovornost in ukrepati, preden bo prepozno.

MR