Nekateri poslanci so prijeli za lopate. Kateri?

Poslanci SDS priskočili na pomoč: prijeli so za opate, medtem ko vlada ostaja tiha

 

Medtem ko Slovenijo še vedno pestijo posledice nedavne naravne ujme, ki je prizadela predvsem Zgornjo Savinjsko dolino, je močna ekipa poslancev stranke SDS že prijela za lopate in se aktivno vključila v odpravljanje škode. Kje pa je vlada v tej krizi?

V prvi liniji – Poslanci SDS

Franc Rosec, Franc Breznik, Jože Jelen in Bojan Podkrajšek so le nekateri izmed poslancev SDS, ki so se osebno udeležili čiščenja in sanacije na terenu. Na socialnih omrežjih je mogoče najti številne objave, ki dokumentirajo njihov trud in prizadevanja, med drugim objavo predsednika SDS Janeza Janše na Facebooku.

Sporočilo solidarnosti

S svojimi dejanji poslanci SDS pošiljajo jasno sporočilo solidarnosti in sodelovanja. Z geslom #SkupajZmoremo poudarjajo, da je v kriznih razmerah ključnega pomena združiti moči in si medsebojno pomagati.

Vprašanja glede vloga vlade

Kljub proaktivnemu pristopu poslancev SDS pa se postavlja vprašanje, kje je vlada v tej situaciji? Javno mnenje je postalo nekoliko nemirno, saj se zdi, da je vlada v tej krizi doslej ostala tiha. Ljudje pričakujejo odziv in konkretne ukrepe, ki bodo zagotovili dolgoročno podporo in pomoč pri obnovi prizadetih območij.

Poslanci SDS so pokazali, da so pripravljeni stopiti iz udobnih pisarn in se dejavno lotiti dela na terenu. Njihova dejanja poudarjajo pomen solidarnosti in skupnega prizadevanja. Medtem pa še vedno čakamo na konkreten odziv vlade, ki bi moral biti v teh kriznih časih ključnega pomena.

MR