Nedelja bo v znamenju Družinskega dne v Lenartu

Slovenska demokratska mladina, Ženski odbor SDS in Klub seniorjev SDS pripravljata to nedeljo že 5. Družinski dan. Dogodek bo tokrat v objemu Slovenskih goric.

Foto: SDS
Celodnevni dogodek bo letos na stadionu, Hipodromu Polena v Lenartu v Slovenskih goricah, svoj obisk pa so že napovedali predsednik SDS Janez Janša, evropski poslanci dr. Milan Zver, Patricija Šulin in Romana Tomc, predsednica ženskega odbora SDS in poslanka Nada Brinovšek, predsednik SDM in poslanec Žan Mahnič ter predsednik Kluba seniorjev SDS in državni svetnik Branko Šumenjak.

Družina je ena izmed temeljnih vrednot, poudarjajo v Slovenski demokratski stranki in v povabilu na Družinski dan so zapisali, da je prav, da družini izkažemo posebno mesto. »Delo v stranki nam velikokrat ukrade kakšno urico, ki bi jo sicer lahko preživeli s svojimi domačimi. Morda je ravno Družinski dan tisti, kjer lahko združimo oboje,« so še zapisali v povabilo na nedeljski družinski dogodek.

Družinski dan bo poln zanimivih aktivnosti

V sklopu prireditve bodo na Lenarškem potekale številne aktivnosti, in sicer bo ob 8. uri s stadiona v Lenartu start pohoda od Lenarta do Zavrha. Na Zavrhu bo organiziran ogled Maistrove vile. Ob 10. uri bo sveta maša v cerkvi Svete Trojice v Slovenskih goricah, po sv. maši pa bo organiziran ogled muzejske knjižnice v Frančiškanskem samostanu Sv. Trojica.
Ob 10. uri se na stadionu v Lenartu (Hipodrom Polena) pričenjajo športne igre, udeleženci pa se bodo lahko pomerili v nogometu, odbojki na mivki in drugih športih.

Ob 12.30 bodo v spominskem parku dr. Jožeta Pučnika v Lenartu položili cvetje v spomin na očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika. Ob 13. uri sledi druženje s kulturnim programom za vse udeležence.
Vir: SDS