Ne pij in vozi – v preteklih dneh številne promete nesreče zaradi alkoholiziranosti

Pijan kot čep
Foto: Pixabay

V preteklih dneh so se na območju PU Maribor zgodile številne prometne nesreče, katerim je botrovala alkoholiziranost voznikov. Trend se žal nadaljuje.

Poudariti je potrebno, da vožnja v alkoholiziranem stanju nedopustna in neodgovorna, saj vodi k nezaželenim in nepopravljivim posledica. Zato apeliramo na vse, da se zavedajo slednjega in za volan sedejo zgolj trezni.

Včeraj se je tako na območju PU Maribor zgodile naslednje prometne nesreče h katerim je botrovala alkoholiziranost.

PREHITER IN PIJAN
V naselji Pobrežje v občini Videm je 33-letnik v naselju prekoračil hitrost in vozil s kar 93km/h. Alkotest je pokazal da je imel voznik v organizmu kar 0,61 mg/l alkohola.

REŠILI SO GA ZAGOTOVE SMRTI
Na območju Pesnice je včeraj vinjeni voznik osebnega avtomobila zapeljal v reko Pesnico in se prevernil na streho. VOznika so rešili trije, ki so prišli/pripeljali mimo nesreče. Supaj z reševalci so poskrbeli za oživljanje in prvo pomoč. Zahvala za rešeno življenje gre tako prisebnemu  in  nesebičnemu ravnanju slednjih.

NA PTUJU HUDE TELESNE POŠKODOBE MOPEDISTA
Včeraj,  malo po 15. uri je na Osojnikovi cesti na Ptuju 62-letni mopedist zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v prometni otok. Zaradi tega je padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. K temu je seveda botrovala vidna alkoholiziranost.

V NJIHVERCAH SE JE HUDO TELESNO POŠKODOVAL MOTORIST
Včeraj popoldan je v naselju  Njiverce, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel in se hudo telesno poškodoval 57-letni voznik motornega kolesa. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v organizmu 0,98 mg/l alkohola.

Ponovno apeliramo na vse, da se zavedajo svoje odgovornosti in za volan sedejo zgolj trezni.

 

Vir: PU Maribor

MR