Nekaj občin Spodnjega Podravja je na svojih spletnih straneh objavilo poziv za svoje občane, da naročijo brezplačne zaščitne maske. Spodaj so navodila za prevzem mask. Poskrbite, da novica doseže čimveč prebivalcev iz teh občin.

 

Na občini Središče ob Dravi je možno brezplačno dobiti določeno količino pralnih zaščitnih mask. Pokličite na 02-741-66-10, pozvonite spodaj na občini do 15. ure ali pokličite na katero od poslanih kontaktnih številk, ki so jih poslali v gospodinjstva.

Včeraj so na spletni strani občine Zavrč sporočili, da so pridobili prvo malo večjo količino zaščitnih mask, ki jih bodo razdelili tudi med občane. Najprej jih bodo razdelili starejšim in ranljivim skupinam (kroničnim bolnikom,… .). Vse občane občine Zavrč, ki potrebujete zaščitne obrazne maske, obveščajo, da so jih dostavili v odprte prodajalne, Haložanka, Kmetijska zadruga, Bencinski servis in pošta, lahko pa jih tudi dobite po predhodnem dogovoru na Občini Zavrč. Za prevzem zaščitne maske pokličite na telefonsko št. Občinske uprave številko občinske uprave: 02/761 04 82 ali 02/761 18 01 oz. elektronsko pošto: [email protected], kjer bodo vaš klic zabeležili, logistična služba pa vam bo nato dostavila maske v poštni nabiralnik.

Občanke in občane Občine Podlehnik obveščajo, da so prejeli manjše število zaščitnih mask za obraz (kirurške, za enkratno uporabo), ki bodo zaradi omejenega števila najprej razdeljene med ranljive skupine (starejši, bolniki). Vse, ki bi zaščitne maske potrebovali oziroma poznate koga iz opisane kategorije prebivalstva, ki zaščitno masko potrebuje takoj, zato pozivajo, da potrebe sporočite na tel. št. 02/788 40 60 in se dogovorite o načinu dostave.
Ker zaščitnih mask še vedno primanjkuje jih bodo torej najprej dobile ranljive skupine prebivalstva, takoj ko pa nam uspe pridobiti še dodatne zaloge mask, jih bomo zagotovili za vsa gospodinjstva.

Občina Žetale obvešča, da imajo na voljo nekaj zaščitnih mask, zato lahko vsi, ki jih potrebujete le-te dobite tako, da stopite v stik; v času uradovanja s tajništvom občine Žetale, na tel. št. 02/795 32 80, ves dan pa s poveljnikom CZ Žetale g. Vogrinc Jožetom, na tel. št. 041 378 313 in predsednico OO RK Žetale go. Vodušek Ireno, na tel. št. 041 536 766, s katerimi se boste dogovorili o prevzemu.

Nekaj mask bo na voljo tudi v prehrambeni trgovini v Žetalah, v primeru, da pridete po nakupih brez obveznih zaščitnih sredstev.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR