Namesto Muzeja slovenske osamosvojitve bi naj bil muzej Jugoslavije

“Časnik Delo s takimi zapisi in zapisovalci postaja vse večja nacionalna sramota,” se je odzval Janša ob škandaloznem zapisu Delove novinarke Piškove, ki bi namesto muzeja osamosvojitve imela “en atraktiven muzej Jugoslavije”. Gospodična Piškova, takšnega že imamo na prostem, vi pa ste očitno eden od “artefaktov”, ki v prostor vnašajo zatohlo jugonostalgijo. Čas je za moderno Slovenijo. Čas je za arhiviranje mentalnih pritiklin, ki nam ne koristijo …

Novinarka Dela Mojca Pišek si je v svojem zadnjem prispevku namesto, muzeja slovenske osamosvojitve zaželela “en atraktiven muzej Jugoslavije”.

Piškova: “Slovenija ima eno samo dobro zgodbo, v kateri nastopa kot protagonistka svoje usode. To je zgodba, ki si jo deli s svojimi nekoč bratskimi republikami.”

Njena izjava izpostavlja vsaj dva vidika. Prvi je to, kar čivkajo že vrabci na vejevju – da osamosvojitev Slovenije za nekatere res ni bila “intimna opcija” … Drugi pa je ta, da ima gospodična kratek zgodovinski spomin. Ta njena “dobra zgodba” se je končala s krvavo bratomorno vojno.

Piškova: “Nihče ne bo drl v muzej, da bi se izobrazil o vojni, katere ključni dogodek je ta, da si je JLA po desetih dnevih premislila pod neuradnim geslom “Ko j*** Slovence!”

Vir: nova24tv.si