Zdenko Pavček (Foto: Nova24TV)

Jankoviču so odpisali dolg v višini 21 milijonov evrov. Tega se vedno spomnimo, ko tisti, ki so se zavzemali za odpis in mu to omogočili, pribijajo na križ tiste, ki so dobili brezplačno večerjo ali nočitev v hotelu!

 

Tokrat pa so odpiusali 14,5 milijona dolga Zdenku Pavčku. Očitno ima dobre reference, saj je bil član propadle LDS, je pa tudi član Foruma 21, prav tako je sodeloval tudi v aferi Patria.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Okrožno sodišče v Ljubljani je izdalo sklep o odpustu obveznosti Zdenka Pavčka, nekdanjega šefa propadlega logističnega velikana Viator & Vektor. Ko bo ta sklep postal pravnomočen, bo Pavček rešen 14,5 milijona evrov dolga.

Vso premoženje prenesel na bližnje

Pavček ob osebnem stečaju ni imel premoženja, saj ga je prenesel na bližnje. Imel je 72 tisoč evrov iz pokojnine in prihodkov dediščine.

Milan Kučan

Na portalu Nova24.tv pišejo, da je Zdenko Pavček sicer znan kot prevozniški magnat, njegov Viator & Vektor je bil tesno povezan tudi s Sistemsko tehniko, podjetjem, ki je konkuriralo finski Patrii na razpisu za vojaške oklepnike 8×8 v času prve Janševe vlade. Ker Sistemska tehnika ni bila izbrana, se je politična mafija maščevala Janezu Janši, tedanji obrambni minister Karl Erjavec pa je bil na sodišču oproščen. No, Pavček je sedaj očitno rešen bremena dolgov, podobno kot Zoran Janković. Oba pa imata skupni imenovalec – to je Milan Kučan in njegov Forum 21.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR