Okužbe po občinah
Okužbe po občinah. Foto: NIJZ

Med 42 Slovenci, ki se po prihodu iz Španije nahajajo v karanteni v velenjskem hotelu Paka, sta dva potnika pozitivna na SARS-CoV-2.

Vendno več dnevnih testiranj.

V preteklem dnevu so opravili 1.387 testov, od katerih jih je bilo 52 pozitivnih.

Skupni število okuženih v Sloveniji je do 24. ure včeraj bilo 684 oseb.

Agonija v Horjulu se nadaljuje

Največ na novo okuženih je v Ljubljani s 15 osebami, ki imajo pozitivni test na koronavirus, sledi Horjul s petimi novimi osebami s koronavirusom.

Po številu okuženih prednjači Ljubljana s 155 okuženimi pred Šmarje pri Jelšah (70), Metliko (45) in Rogaško Slatino (21).

Glede na število prebivalcev sta na vrhu še vedno Šmarje pri Jelšah in Metlika, s 6,9 in 5,4 okužene osebe na 1000 prebivalcev. Problematika v teh občinah sloni na ramenih domov za upokojence.

V občini Horjul pa se agonija celo zaostruje. V včerajšnjem dnevu je na novo 5 oseb pozitivnih s korona virusom, kar pomeni, da je 5,1 oseba okužena na vsakih 1000 prebivalcev.

Glede okuženih po velikosti občine je prav tako na vrhu Šmarje pri Jelšah, sledi Ljubljana, zaradi svoje gostote prebivalcev.

Občina Horjul ima po tej statistiki še bolj zaskrbljujoče rezultate. Možnost okužbe je velika, saj je na 10 kvadratnih km 4,5 okuženih oseb.

Okuženi glede na velikost občine
Okuženi glede na velikost občine
Okuženi glede na število prebivalcev
Okuženi glede na število prebivalcev
Bodite sproti seznanjeni z relevantnimi informacijami glede koronavirusa. Všečkajte stran

OSTANITE DOMA!!!

MR