Najboljša športnika na Ptuju sta padalec Peter Balta in atletinja Veronika Domjan

ptuj, zavod-za-šport, prireditev, športnik-leta

Veronika Domjan in Peter Balta, športnika leta 2017 MO Ptuj.

 

V Dominikanskem samostanu na Ptuju je bila sinoči gala prireditev Športnik leta 2017 Mestne občine Ptuj. Za najbošljšega športnika je bil že tretjič proglašen športni padalec Peter Balta, prvič pa športnica MO Ptuj postala mlada, uspešna atletinja Veronika Domjan. Nagrade v družbi najboljših so prejeli še atletinja Maja Bedrač, tenisačica Tamara Zidanšek ter boksarja Denis Lazar in Aljaž Venko. Posebno priznanje za življenjsko delo na področju športa je prejel Marjan Lenartič, ki ima za seboj zelo aktivno športno kariero.

Marjan Lenatič je prejel priznanje za življenjsko delo na področju športa. Foto: David Breznik

Številni športniki, športni delavci, trenerji, vodstvo MO Ptuj in drugi obiskovalci so lahko zaploskali tudi ostalim nagrajencem: najuspešnejši ženski ekipi Teniškega kluba Terme Ptuj, najuspešnejši moški ekipi Boks kluba Ring Ptuj, Aleksandru Fureku in Mateju Marinu kot najuspešnejšima trenerjema v letu 2017, gimnazijcem Gimnazije Ptuj, ki so bili v letu 2017 najuspešnejša šola ter številnim drugim, ki so prejeli priznanja v kategoriji najzaslužnejši športni delavci, državni prvaki v individualnih športnnih panogah. Judoistka Nika Šlamberger in tenisač Blaž Vidovič sta postala najperspektivnejša športnica in športnik minulega leta, nagrade za posebne dosežke in okrogle obletnice pa so prejeli: Ženski odbojkarski klub Ptuj ob 30-letnici, Avto moto društvo Ptuj ob 70-letnici, Branimir Komel, Božena Bratuž in Matija Brodnjak.

Ptujski nagrajenci za športne dosežke v letu 2017. Foto: David Breznik

“Športniki in vsi, ki smo povezani s športom se moramo zavedati naše odgovornoszti in zavezanosti k nenehnemu izboljševanju in inovativnosti,” je na sinočnji podelitvi športnih nagrad dejal Franjo Rozman, predsednik Športne zveze MO Ptuj in dodal, da si težko predstavlja Ptuj brez športa, športnikov in športnega turizma. “Dajmo tudi na športnem področju nadgraditi medgeneracijsko sodelovanje, bodimo odprti do novosti, vendar pri tem ne pozabimo starih vrednot,” je še povedal Rozman, ki je hkrati izrazil obžalovanje, da se MO Ptuj v minulem ni prijavila na razpis s tremi zelo pomembnimi ptujskimi športnimi projekti.

TM, foto: David Breznik