Nagradi za predstavo Stenica in Mestno gledališče Ptuj

Mestno gledališče Ptuj je na nedavnem Tednu slovenske drame v Kranju osvojilo še Šeligovo nagrado in nagrado občinstvo, nagrajena pa je bila predstava Stenica, ki je nastala v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj. Kolektiv ptujskega gledališča je danes izrazil zahvalo vsem, ki jih spremljajo in z njimi sodelujejo, zapisali so, da so ponosni, hvaležni, veseli.

Na festivalu 48. Teden slovenske drame se je zvrstilo kar 17 predstav: 6 tekmovalnih, 5 mednarodnih, 5 spremljevalnih, ena predstavo pa so uprizorili v okviru dodatnega programa. Na velikem odru Prešernovega gledališča Kranj je slavilo Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj, ki sta prejela veliko Šeligovo nagrado, tokrat za predstavo Stenica, hkrati pa so jo za najboljšo ocenili tudi gledalci.

Foto: MGP

Za Šeligovo nagrado so se potegovale predstave, uvrščene v tekmovalni program. Selektorica letošnjega programa je bila dramaturginja in kustosinja mag. Tea Rogelj. Mednarodna strokovna žirija je nagradila avtorski projekt Stenica, ki je nastal v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj.

Ponosni ustvarjalci predstave Stenica. Foto: Saša Despot/Mediaspeed

Za nagrado občinstva so se potegovale vse predstave iz tekmovalnega, spremljevalnega in mednarodnega programa. Občinstvo je predstave ocenjevalo na glasovalnih lističih z ocenami od 1 do 5. Za najboljšo predstavo 48. Tedna slovenske drame je bila prepričljivo izbrana predstava Stenica, ki je nastala v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj.
Foto: MGP, Saša Despot/Mediaspeed