Na Vurberku znova ustvarjali slikarji

Zadnjega junija je na gradu Vurberk potekala četrta slikarska kolonija, ki so jo pripravili člani zelo aktivne likovne sekcije Turističnega društva Vurberk. Družilo se je blizu petdeset ljubiteljev platna in barv iz bližnjih krajev.

Foto: Silvestra Brodnjak

Na Vurberku so letošnjo slikarsko kolonijo pripravili v okviru praznika občine Duplek in odziv je bil zelo dober. Na vurberškem gradu so se domačim slikarjem pridružili še ljubiteljski slikarji iz prijateljske likovne sekcije občine Hajdine, pa tudi iz Ptuja, Majšperka, Makol, Koroške in Maribora. Udeležence kolonije sta na začetku pozdravila  župan občine Duplek Mitja Horvat in tajnik TD Vurberk Janez Toplak.

Skupinska razstava bo na Vurberku oktobra

Slikarji so vse od sobotnega dopoldneva upodabljali gozdove in gozdne poti okrog vurberškega gradu, prav ti motivi pa so bili tudi osrednja tema letošnje vurberške kolonije. Dela, ki so nastala na 4. slikarski koloniji, bodo na ogled na skupinski razstavi v oktobru v dvorani kulturnega doma Vurberk.

Na Vurberku je letos slikalo blizu 50 slikarjev; foto: Silvestra Brodnjak

Srečanje tudi za izmenjavo izkušenj, povezanih z likovnim in fotografskim ustvarjanjem

Slikarske kolonije so se v večjem številu udeležile tudi članice Likovno-fotografske sekcije občine Hajdina, ki so v kratkem obdobju z vurberškimi slikarji spletle prijateljsko vez in dobro sodelovanje.

Slikarji so motive letos poiskali v gozdovih in na gozdnih poteh okrog vurberškega gradu; foto: Silvestra Brodnjak
Foto: Silvestra Brodnjak

»Lepo vreme in zanimivi gozdni motivi okolice vurberškega gradu so pritegnili k ustvarjanju vse, ki so na skupinskem posnetku na začetku druženja, ko sta se nam pridružila tudi župan občine Duplek Mitja Horvat in tajnik TD Vurberk Janez Toplak,« je povedala Silvestra Brodnjak, članica Likovno-fotografske sekcije občine Hajdina, ki je tokrat dala prednost fotoaparatu.

Slikarji ob novonastalih delih; foto: Silvestra Brodnjak

»Tik pred deževno ploho smo uspeli narediti še drugi skupinski posnetek, na katerem je vidnih tudi nekaj nastalih motivov. Tisti, ki manjkajo, so bili že na varnem v avtomobilih. Vsi sodelujoči pa se zahvaljujemo TD Vurberk in občini Duplek za organizacijo tega srečanja, ki pomeni tudi spletanje novih prijateljstev in izmenjavo različnih izkušenj, povezanih z likovnim in fotografskim ustvarjanjem, pa tudi marsikaj drugega smo si uspeli povedati,« je še dodala Brodnjakova, hajdinske likovne ustvarjalce pa pozvala k poletnemu slikanju motivov iz okolice hajdinske šole, ki letos slavi pomemben jubilej.
Foto: Silvestra Brodnjak