Na Ta veseli dan kulture

Tudi letos na Ta veseli dan kulture je Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož na široko odprl svoja vrata. Za individualne obiskovalce je danes vstop v zbirke muzeja brezplačen.

Na ogled so zbirke na Ptujskem gradu, Grajski pristavi Ormož in v gradu Velika Nedelja. Zanimivo je bilo dopoldne tudi v Knjižnici Ivana Potrča, v Zgodovinskem arhivu Ptuj pa bodo danes ob 17. uri odpri razstavo Vurberk – nemirna zgodovina gradu gospostva od nastanka do bomb(astič)nega uničenja.
Foto: Zgodovinski arhiv Ptuj

V muzejskih prostorih v Ormožu so danes ob 9. uri odprli dopolnjeno arheološko razstavo Med Dravo in Muro, ob 17. uri bo v Grajski pristavi Ormož predstavitev Zgodovinskih zapisov XV, ob 18. uri pa prav tako v Grajski pristavi dogodek Večnosti zapisana trta, na katerem bodo predstavili fotografije Cirila Ambroža, v sklopu dogodka pa bo predavanje Staneta Kocutarja.

Na Ptuju sinoči osrednja prireditev JSKD Ptuj s podelitvijo priznanj

V veliki dvorani Narodnega doma na Ptuju je bila sinoči osrednja prireditev Območne izpostave JSKD Ptuj. Na slovesnosti so predstavili program območne izpostave, dosežke kulturnih društev na regijskem, državnem in mednarodnem nivoju v letu 2018, podelili pa so tudi priznanja Sveta Območne izpostave JSKD Ptuj za letošnje leto.

Sinoči so bila podeljena priznanja Sveta Območne izpostave JSKD Ptuj; foto: Petv

Prejeli so jih: Benjamin Vidovič (Leskovec), Danica Ambrož (Gorišnica), Gregor Zmazek (Markovci), Martin Tetičkovič (Zavrč), Mira Petrovič (Cirkulane), Vesna Horvat (OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj) in Zdenka Golub (Podlehnik). Slavnostni govorec je bil mag. Marko Repnik, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, nastopili pa so tudi Prifarski muzikanti.

Nastop Prifarskih muzikantov sinoči na Ptuju; foto: Top-ton

Foto: OI JSKD Ptuj, Petv