Na Ptuju že šesto košarkarsko igrišče zlatega slovenskega reprezentanta Gorana Dragića

Za Gorana Dragića je to poletje še posebej čarobno. Slovenski košarkarski zvezdnik s številnimi dogodki slavi svojo bogato kariero, ki jo bo avgusta sklenil z velikim košarkarskim spektaklom “I Feel Slovenia Night of a Dragon” v ljubljanskih Stožicah, kjer bodo nastopile zvezde iz vsega sveta.

 

Ptuj je postal najnovejši prejemnik pametnega košarkarskega igrišča v okviru dobrodelnega projekta #podamDaIgram, ki ga vodi Fundacija Goran Dragić. Igrišče, ki se nahaja pri Mestnem stadionu Ptuj, je že šesto takšno igrišče v Sloveniji, s čimer Fundacija nadaljuje svojo misijo prenove košarkarskih površin po vsej državi. Pred Ptujem so obnovljena igrišča prejeli Murska Sobota, Novo mesto, Laško, Maribor in Ljubljana.

Nova igrišča niso zgolj običajna igrišča. Poleg standardnih košarkarskih površin vključujejo tudi posebne koše, prilagojene za najmlajše, in dodatne talne označbe, ki omogočajo bolj privlačno igro. Vse to je nadgrajeno z aplikacijo, v kateri uporabnike čakajo številni nasveti in vaje Gorana Dragića. Igrišča so zasnovana tako, da spodbujajo kreativno igro in učenje.

Županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, je ob otvoritvi poudarila: »Gre za pomembno pridobitev za našo občino. Želimo si, da igrišče pritegne čim več mladih in otroke spodbudi k športnemu udejstvovanju.«

Goran Dragić je dodal: »Veseli me, da lahko s Fundacijo prispevamo k temu, da igrišča znova zaživijo. Upamo, da bomo lahko v prihodnosti prenovili še več igrišč, tudi v regijah, kjer še nismo bili prisotni.«

V prihodnjem letu so načrtovane prenove igrišč v občinah Nova Gorica in Ilirska Bistrica.

Otvoritev na Ptuju je bila praznik za mlade ljubitelje košarke. Zlati slovenski reprezentant Goran Dragić je pozdravil množico, delil avtograme in se preizkusil v metu na koš z nekaterimi srečneži. Dogodek je vključeval tudi košarkarski turnir trojk, nogometni turnir za ptujske osnovnošolce in različne animacije za otroke. Poseben program so pripravili učenci Glasbene šole Karol Pahor, plesalci plesnega kluba Samba, ki so zmagali na evropskem prvenstvu v Avstriji, in finalisti košarkarskega turnirja 3×3.

Mladi košarkarji Košarkarskega kluba Ptuj so v finalu 3×3 pokazali najbolj mirno roko, medtem ko je Goran Dragić podelil pokale za zmagovalce nogometnega turnirja osnovnošolcem iz OŠ Ljudski vrt.

Dragić je ob tej priložnosti delil svoje spomine: »Moj najljubši spomin na zunanja igrišča je borba za igrišče samo. Tam si se res moral boriti, da nisi izgubil, ker je to pomenilo, da si dolgo čakal, da znova prideš na vrsto. In seveda, klasično otroštvo izpred petindvajsetih let, s sendvičem in sokom v senci dreves.«

Na zaključku dogodka je direktor Fundacije Goran Dragić, Žiga Koščak, izrazil posebno zahvalo sponzorjem in partnerjem: »Brez njihove podpore projekt #podamdaigram ne bi bil tako uspešen. Hvala Addiko Bank, Zavarovalnici Generali, Mastercard, I Feel Slovenia, Telemach, Avtohiši Strašek, Arena Sport, Adidas, Henkel, Thermana Laško, City Park, Ballies, Bragg, McDonald’s, Equa, NBPA in Mestni občini Ptuj za njihovo neprecenljivo sodelovanje.«

Igrišče Gorana Dragića na Ptuju je še ena svetla točka na poti k bolj aktivnemu in zdravemu življenju za mlade širom Slovenije.

MR