nedelja, 19 maja, 2024
Doma Aktualno Šport Na Ptuju zaključek prve tekmovalne sezone Footgolf zveze Slovenije

Na Ptuju zaključek prve tekmovalne sezone Footgolf zveze Slovenije

footgolf, prva-tekmovalna-sezona, zaključek, turnir, ptuj

Največ uspeha za Footgolf klub Ptuj

V soboto, 21. oktobra se je na golf igrišču na Ptuju zaključila prva tekmovalna sezona Footgolf zveze Slovenije. Organizirano je bilo 1. državno prvenstvo in hkrati tudi finale Slovenske Footgolf lige za sezono 2017. Prvi državni prvaki so postali: Denis Mlekuž (Bovec) pri moških, Irena Krajnc (Ptuj) pri ženskah in Darin Repič (Ptuj) pri moških nad 45 let.

Matija Brodnjak iz Skorbe pri Ptuju – skupni zmagovalec Slovenske Footgolf lige 2017. Čestitamo! Foto: FootGolf klub Ptuj

Naslov prvega zmagovalca slovenske klubske lige si je že pred finalom zagotovil Footgolf klub Ptuj. Zmagovalec med moškimi je postal Matija Brodnjak (Ptuj), ki je suvereno zmagal že po treh krogih Slovenske Footgolf lige, nagrado pa je, zaradi poškodbe, sprejel kar v mavcu, zmagovalka med ženskami pa je postala Sanda Lah Kravanja (Posočje Bovec). Končni rezultati Slovenske Footgolf lige 2017, kjer je bilo odigranih pet turnirjev, za uvrstitev pa so šteli rezultati z najmanj treh turnirjev.

“Veseli smo, da smo v letu 2017 naredili nekaj izjemno pomembnih korakov v smeri razvoja nove športne discipline. Veselimo se novih izzivov v letu 2018,” je ob zaključku prve tekmovalne sezone na svoji facebook strani zapisal FootGolf klub Ptuj.

Sandi Mertelj, TM, foto: FootGolf klub Ptuj