Na Ptuju uvodno srečanje o kandidaturi za EPK

V ptujski mestni hiši ta petek, 12. aprila, ob 10. uri pripravljajo uvodno srečanje o pripravi kandidature Ptuja za Evropsko prestolnico kulture.

Ptuj, foto: MO Ptuj
Mestna občina Ptuj je marca letos sprejela odločitev, da bo kandidirala za naziv EPK za leto 2025, k sodelovanju pa je povabila tudi petnajst občin Spodnjega Podravja. Rok za prijavo kandidature za EPK 2025 se izteče 31. decembra letos.

Ptujska županja Nuška Gajšek je na današnji prvi posvet o kandidaturi Ptuja za EPK 2025 povabila vse zainteresirane akterje, katerih sodelovanje pri izvedbi priprav je ključnega pomena za uspeh pri kandidaturi. Na sestanku bodo motive za kandidaturo, pa tudi dosedanje aktivnosti in načrtovane postopke do oddaje prijave, predstavili predstavniki ptujske občine Ptuj ter ekipa, ki je odgovorna za pripravo projekta Ptuj EPK 2025. V tej ekipi so Aleš Šteger, Martina Magdič, Mitja Čander in Aleš Novak.

EPK lahko vključuje dejavnosti iz kulture, umetnosti, športa, izobraževanja, …

»Ena izmed prioritet pri pripravi kandidature je tudi vključevanje lokalnih deležnikov na področju kulture v najširšem pomenu besede v zasnovo in izvedbo kulturnega programa. EPK lahko vključuje dejavnosti iz kulture, umetnosti, športa, izobraževanja, ekologije, mladinske politike ter civilne pobude z različnih področij,« so pred petkom srečanjem sporočili iz ptujske občine, kjer si tudi želijo, da bi lokalne skupnosti prepoznale potencial kandidature ter se aktivno vključile v njeno pripravo.

Sicer so na današnje uvodno srečanje so vabljeni predstavniki javnih zavodov, nevladnih organizacij, društev in drugih organizacij, ki delujejo na področju kulture, umetnosti izobraževanja, ekologije, turizma, športa, mladinske politike, ter posamezni umetniki in drugi kulturni ustvarjalci v Spodnjem Podravju.

Foto: MO Ptuj