Na Ptuju sprejem za najboljše dijake

V poročni dvorani mestne hiše je Miran Senčar, župan MO Ptuj, minuli četrtek sprejel najboljše dijake zaključnih letnikov srednješolskega in poklicnega izobraževanja MO Ptuj v šolskem letu 2017/18.

Nagrade za najboljše dijake v MO Ptuj; foto Langerholc

Na sprejem je ptujski župan povabil srednješolce, ki v svoji generaciji izstopajo zaradi zavzetosti, vedoželjnosti in odličnih uspehov na različnih področjih. Župan jim je iskreno čestital za impresivne dosežke in jim zaželel obilo uspehov na nadaljnji poti v življenju.
Najboljši dijaki posameznih šol so prejeli spominsko priznanje »medaljo grb Mestne občine Ptuj na steklu« in knjižno nagrado. Najboljši dijak Gimnazije Ptuj, najboljši dijak triletnega programa Šolskega centra Ptuj in najboljši dijak štiriletnega programa ŠC Ptuj pa še svečano listino z omenjenimi nazivi in denarno nagrado.

Utrinek s sprejema v mestni hiši na Ptuju; foto Langerholc

• naj dijakinja Elektro in računalniške šole, tehnik računalništva: Anja Strelec,
• naj dijakinja Biotehniške šole, kmetijsko-podjetniški tehnik: Urška Vesenjak,
• naj dijak Strojne šole, strojni tehnik: Jure Vobner,
• naj dijakinja Strojne šole, klepar krovec: Saša Mlakar, ki je hkrati tudi naj dijakinja triletnega izobraževalnega programa Šolskega centra Ptuj za to šolsko leto,
• naj dijakinja Ekonomske šole Ptuj, aranžerski tehnik: Nika Pleteršek, ki je hkrati tudi naj dijakinja štiriletnega izobraževalnega programa Šolskega centra Ptuj za to šolsko leto, in
• naj dijak Gimnazije Ptuj: Tilen Kolar, ki je imel tudi nagovor v imenu nagrajencev in pustil močan vtis pri vseh navzočih.

Letošnji naj dijaki in ravnatelji ptujskih srednjih šol na sprejemu v mestni hiši; foto Langerholc

MO Ptuj, foto Langerholc