Na Ptuju sinoči premera filma Ana : Prepovedana ljubezen

ptuj, film-mladinski, premiera, robert-vogrinec, režija

Mladinski film v režiji Roberta Vogrinca in produkciji ABV film

V amfiteatru ptujske gimnazije je bila sinoči premiera mladinskega filma Ana : Prepovedana ljubezen. Film je bil posnet na Ptuju, režiral pa ga je Robert Vogrinec. Prvi obiskovalci so bili navdušeni, ena od obiskovalk pa je dejala, da je film uporaben tudi za tematske pogovore mladih na srednjih šolah, saj z več plati predstavlja odnose v srednji šoli.

Spomnimo, da se je 12. aprila lani na ptujski gimnaziji začelo snemanje kratkega igranega filma z naslovom Ana: Prepovedana ljubezen v režiji Roberta Vogrinca. Pri nastajanju filma je sodelovalo preko petdeset oseb. Film bo trajal okoli 50 minut, producent pa je ABV Film.

Snemalna ekipa (z desne): režiser Robert Vogrinec, Maja Selinšek, Daniel Dugi, Lucija Praznik, scenarist / producent Silvester Vogrinec. Pri nastajanju filma je soddelovalo preko 50 oseb. Foto: Vita Selinšek

Prva epizoda filma je padla na gimnazijskem odru, na kar se je snemanje preselilo na hodnike šole, v učilnico, šolsko knjižnico, kabinet. Mladi so prikazali veliko mero talenta in zavzetosti; ptujskim gimnazijcem pa so se pridružili še mariborski. Scenarij je napisal Silvester Vogrinec po svojem istoimenskem romanu. Filmsko režijo je prevzel Robert Vogrinec, ki snema tako igrane kot dokumentarne in reklamne filme ter videospote. Že v osnovni šoli je sodeloval na mladinskih filmskih festivalih, zmagal pa je tudi na filmskem natečaju Neodvisen.si in za nagrado bival v Londonu pri Branetu Kastelicu.

Utrinki s snemanja … Foto: Vita Selinšek

Ustvarjalci bodo mladinski film Ana : Prepovedana ljubezen prav gotovo poslali tudi filmske festivale, predvajan bo na televiziji, izšel pa bo tudi na DVD formatu.

TM, foto: Vita Selinšek