Na Ptuju premiera Štefke Valentin z Zvezdano Mlakar

mgp, premiera, štefka-valentin, zvezdana-mlakar

V Mestnem gledališču Ptuj jutri že četrta premiera nove sezone

V Mestnem gledališču Ptuj bo jutri, 10. novembra, ob 19.30 že četrta premiera v tej sezoni, nocoj pa bo na sporedu predpremiera. V najstarejšem slovenskem mestu bo s solo predstavo Štefka Valentin nastopila Zvezdana Mlakar. Delo sodobnega angleškega dramatika, pesnika in skladatelja Willyja Russella, ki v originalu nosi naslov Shirley Valentine, je režiral Peter Srpčič. Pred Zvezdano Mlakar je s to predstavo, ki je prav tako nastala v ptujskem gledališču, veliko nastopala Alenka Tetičkovič.

Utrinek s tiskovne konference v MGP.

Zgodba je v originalu monolog gospodinje srednjih let iz delavskega razreda, ki živi v Liverpoolu, ter se osredotoča na njeno življenje pred in po počitnicah v tujini. Srpčičeva priredba dela, ki je leta 1989 doživelo tudi filmsko različico, je prilagojena slovenskim razmeram. A tudi zgodba Štefke Valentin je zgodba o iskanju duše in popotovanju, ki ni samo popotovanje po resničnih pokrajinah, ampak je popotovanje, ki te na koncu pripelje do sebe.

Štefka Valentin je zgodba o iskanju duše, je zgodba o popotovanju, ki ni samo popotovanje po resničnih pokrajinah, ampak je popotovanje, ki te na koncu pripelje do sebe. Štefka Valentin je komedija za posebno igralko, ki se s humorjem in iskrenostjo poda na pot samospoznavanja. Pri tem pregleda svojo preteklost, da bi se iz nje naučila, spremeni svojo sedanjost in izbere ter ustvari svojo novo prihodnost. Saj ko nehamo biti to, kar smo, lahko postanemo to, kar bi lahko bili. Ko damo stran to, kar imamo, dobimo to, kar potrebujemo. In edino, kar je stalno, je to, da se vse spreminja. Če hočeš spremeniti svet, spremeni sebe, bodi sprememba, ki jo želiš svetu. Štefka ne sodi, Štefka ne moralizira, Štefka izbere sebe in s tem spremeni svet. Zvezdana Mlakar je Štefka Valentin. S srčnostjo in pogumom se je podala na pot samospoznanja. Kot prava ženska bojevnica spreminja sebe in spreminja svet okoli sebe. In pri tem je zabavna, kot malokdo, saj je humor in pozitivizem stkan v njene haloške gene. 

Foto: Dejan Nikolić

Ponovitve predstave
Petek, 17. novembra 2017, ob 19.30 za abonma Izven in izven
Petek, 1. december 2017, ob 19.30 za izven

TM, MGP