Na Ptuju podelili prestižni športni priznanji

Najboljša športnika MO Ptuj Mina Markovič in Peter Balta na podelitvi v družbi nekaterih drugih nagrajencev, tudi Iva Klariča (skrajno levo), ki je prejel nagrado za življenjsko delo. Foto: Langerholc

Zavod za šport Ptuj, Športna zveza MO Ptuj in MO Ptuj so 26. januarja uspešno izpeljali že 58. prireditev Športnik leta Mestne občine Ptuj. Že osmič zapored so za najboljšo športnico proglasili športno plezalko Mino Markovič, po lanski zmagi boksarja Dejana Zavca, pa je najuspešnejši športnik leta 2016 postal padalec Peter Balta.

Mina Markovič je v minulem letu sprva napovedala slovo od tekmovanj, a si je kmalu premislila in se znova pridružila najboljšim plezalcem na tekmah svetovnega pokala. Na svetovnem prvenstvu v težavnosti v Parizu je osvojila bronasto medaljo, na koncu pa je bila v svetovnem pokalu peta.

Za ptujskega padalca Petra Balta, člana Aerokluba Ptuj, pa je bilo lansko leto v dresu slovenske državne reprezentance še posebej uspešno. Na svetovnem prvenstvu v Chicagu se je v ekipnem tekmovanju kot kapetan ekipe povzpel na najvišjo stopničko in se skupaj s sotekmovalci veselil naslova ekipnega svetovnega prvaka. V ekipi so bili še Uroš Ban, Matej Bečan, Borut Erjavec in Senad Salkič.

Sicer pa so na Ptuju letos podelili preko 80 nagrad športnikom posameznikom in ekipam. Za najboljšo moško ekipo so izbrali Boks klub Ring s Ptuja, pri ženskih ekipah je slavil Rokometni klub Aklimat Ptuj. Nagrado za življenjsko delo na področju športa je prejel Ivan Klarič. Posebni nagradi so podelili Klubu malega nogometa Poetovio in Damjanu Habjaniču, na področju športa invalidov je bil nagrajen Franc Vaupotič, nagrado za najbolj nadarjena mlada športnika pa sta prejela Maja Bedrač in Žan Viher.

TM