Na Ptuju odštevamo do 7. Božično-novoletnega teka in pohoda

Na Ptuju je vse pripravljeno za velik praznični rekreativni dogodek, za 7. Ptujski božično-novoletni tek in pohod, ki v najstarejše slovensko mesto vsako leto privabi množico rekreativcev z rdečimi Božičkovimi kapicami.

Tako je bilo decembra 2017. Letos nas bo še več … Foto: Darko Solina
Tekači in pohodniki se bodo v sredo, 26. decembra, že od 13. ure dalje zbirali na Mestnem trgu, kjer bo start teka in pohoda. Božiček Ptujski sporoča: »Za 26. 12. sem pripravljen. Kaj pa vi? Če se še niste prijavili to storite na www.ptujskiteki.si in se pustite presenetit. Komaj čakam, da se spet vidimo.«
Na Ptuju se bomo ponovno srečali na našem tradicionalnem medgeneracijskem rekreativnem zaključku leta, sporoča Božiček; foto: Darko Solina

Tradicija na praznični 26. december se na Ptuju tudi letos nadaljuje. Ptuj bo v popoldanskem času preplavila množica rekreativcev Božičkovimi kapicami. Najprej bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki bodo z Božičkom tekli dobrih 175 metrov, nato pa bo ob 14. uri start tradicionalnega Božičkovega teka in pohoda.

Na ptujskem peš mostu bo to sredo, 26. decembra spet gneča; foto: Darko Solina

Poleg podpore MO Ptuj in občine Hajdina pri dogodku pomagata Zavod za šport Ptuj in Javni zavod za turizem Ptuj, v veliko pomoč pa bo tudi letos vaški odbor Hajdoše z društvi, ki bo pri hajdoškem krožišču (ob Dravskem kanalu) poskrbel za dobrodošlico vseh udeležencev.
Foto: Darko Solina