Na Ptuju odmeva sobotni operni spektakel na prostem

Festival Arsana je ob 10. obletnici svojega delovanja pripravil veličastni operni spektakel na griču Arheološkega parka Panorama s pogledom na čudovito kuliso ptujskega gradu.

Foto: Albin Bezjak

Operni večer pod zvezdami je nastal v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor in pod generalnim pokroviteljstvom družbe Vargas-Al, ki letos praznuje 25-letnico. Čarobna noč na Panorami je bila tudi uvod v bogat program 10. Festivala Arsana.

Operni večer na prostem naj bi spremljalo okrog 3 tisoč obiskovalcev

Pod dirigentsko taktirko Simona Krečiča so številni obiskovalci lahko prisluhnili brezčasnim arijam Verdija, Mozarta, Bizeta, Gounoda, Donizettija, Stolza, Puciinija in Leharja. Kot so v sporočilu za medije zapisali v ekipi festival Arsana, je bilo moč doživeti pravi operni »Woodstock« na Panorami, kjer so se Ptujčani in obiskovalci iz cele Slovenije ter sosednjih držav z rekordnim obiskom – okrog 3000 naj bi bilo obiskovalcev – zapisali med evropske operne metropole in dali pravljičnemu mestu novo dimenzijo.

Foto: Boris B. Voglar

Naravnih odrov z naravnim amfiteatrom nima vsako mesto

»Zagotovo gre za pomembno novo prizorišče na Ptuju, ki bo v prihodnosti pisalo velike zgodbe, saj takšnih odrov z naravnim amfiteatrom nima vsako mesto. Brezplačni koncerti klasičnih del imajo prav posebno poslanstvo, saj nagovarjajo tako poznavalce, kot tiste, ki so sicer naklonjeni drugačnim žanrom.

Utrinek z glavnega odra; foto: Boris B. Voglar

Spored je obsegal priljubljene odlomke znanih oper, ki vedno znova očarajo in so brezčasna. Poslušanje glasbe pod zvezdami je bilo zagotovo nepozabno doživetje,« so med drugim še sporočili iz Festivala Arsana.
Foto: Albin Bezjak, Boris B. Voglar