Na Ptuju jutri kulinarična tržnica

Na osrednjem ptujskem Mestnem trgu so Odprto kuhno - prehransko tržnico lani premierno predstavili zadnji vikend julija in ptujsko poletno vzdušje jim je tako priraslo k srcu, da so iz tega naredili tradicijo. Letos že drugič na Ptuj prihaja Odprta kuhna.

Odprta kuhna v času poletja potuje po Sloveniji in slovensko kulinarično doživetje se ta vikend seli na Štajersko.

Jutri, 28. julija prihaja na Ptuj, kjer bodo obiskovalci v dobrotah ponudnikov Odprte kuhne uživali v festivalskem vzdušju najstarejšega slovenskega mesta. Poletnim temperaturam, dobri jedači in še boljši družbi bo mogoče nazdravljati od 10. do 21. ure.

Odprta kuhna na Mestnem trgu; foto: Odprta kuhna

Zraven je tudi Zavod za turizem Ptuj

Dogodek še naprej organizirajo v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj, letos pa bodo po majski in julijski izvedbi odprte kuhne na Ptuju doživeli še septembrsko kulinarično avanturo, in sicer 8. septembra.

Dobrote perzijske kuhinje; foto: Odprta kuhna

Nekateri ponudniki prvič na Ptuju

Na Mestnem trgu se tokrat ekipi pridružuje tudi nekaj ponudnikov, ki se tam še niso predstavili – med slednjimi bodo obiskovalce gotovo navdušili ekipa Gin & Tonic by eVino s klasiko med koktejli v različnih preoblekah, Željka iz Torterije s čarobnimi sladicami, ter vedno zabavni in razigrani fantje iz ekipe Experiment; no ART = no FUN z omamnimi kavicami ter osvežilnimi napitki, začinjenimi z zelišči in sadjem, za pogumne (in gusarje) pa tudi s šilcem ruma.
Vir in foto: Odprta kuhna