Na Ptuju jutri družinski dan, poln gibanja, druženja in zabave

V soboto, 15. junija, bo na stadionu pri Šolskem centru Ptuj potekal že drugi Interin otroški tek.

Namen prireditve je pri otrocih spodbujati gibanje in solidarnost ter preživeti lep družinski dan, poln druženja in zabave. Zbrana sredstva bodo Vrtcu Ptuj omogočila nadaljevanje izgradnje senzomotoričnega parka Jantarna pot. Ambasadorji Interinega otroškega teka so znani Ptujčani Urška Vučak, Jernej Brenholc, Dejan Zavec, Tadej Toš, Davorin Gabrovec in brata Malek.

Razigranost na svežem zraku

Na Interin otroški tek so vabljeni vsi otroci, stari od 1 do 10 let, skupaj z družinami. Razdalje, ki jih bodo pretekli, so prilagojene njihovi starosti. Razdeljeni bodo v kategorije polžki (1 – 3 leta, ti bodo lahko tekli skupaj s starši ali skrbniki, in sicer 60 m), zajčki (4 – 5 let, tekli bodo 200 m), tigrčki (6 – 7 let, 400 m) in gepardi (8 – 10 let, 600 m). Tek ni tekmovalne narave: vsi, ki bodo pritekli do cilja, bodo dobili medalje.

Prireditev je namenjena celim družinam in bo doživetje tudi za tiste otroke, ki ne bodo tekli. Na voljo bodo napihljiva igrala, športne igre, ustvarjalne delavnice, poslikave obraza in otroške animacije ter brezplačne palačinke in sladoled.

Za nadaljevanje izgradnje senzomotoričnega parka Jantarna pot

Lani se je Interinega teka udeležilo skoraj 300 mladih tekačev skupaj z družinami, ki so za dober namen zbrali 2.500 EUR. Sredstva je organizator v celoti namenil Vrtcu Ptuj za izgradnjo senzomotoričnega parka Jantarna pot na travniku med njegovima največjima enotama, Marjetica (Med vrti 11) in Narcisa (Raičeva ulica 12). Otvoritev parka je bila včeraj, 13. junija.

Utrinke z lanskega prvega dobrodelnega Interinega teka; foto: Intera

Tudi letos bodo prihodki od prijavnine na tek skupaj z dodatno donacijo podjetja Intera v celoti namenjeni Vrtcu Ptuj. Tako bo lahko senzomotorični park Jantarna pot v prihodnje še bogatejši z različnimi igrali, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi.

Pomen senzomotoričnega parka ravnateljica Vrtca Ptuj Marija Vučak pojasnjuje tako: “Gibanje v predšolskem obdobju pomembno vpliva na razvoj motoričnih, pa tudi kognitivnih in socialnih sposobnosti otrok. Primerna zunanja igrala in rekviziti bodo otrokom v vrtcu omogočali naravne oblike gibanja ter jih spodbujali k pridobivanju gibalnih izkušenj.”

Pomagati je še lepše kot zmagati

Prireditev organizira uspešno ptujsko podjetje Intera. To je znano po svoji spletni in mobilni aplikaciji Intrix, vodilni slovenski rešitvi za upravljanje odnosov s strankami (CRM), pa tudi po svoji etični drži in družbeni odgovornosti.

Intera je že dvakratni zmagovalec izbora najboljšega zaposlovalca v Sloveniji Zlata nit. Med prvimi v Sloveniji so pridobili certifikat Družini prijazno podjetje, pohvalijo pa se lahko tudi z zlato oceno bonitetne odličnosti AAA ter številnimi priznanji in nagradami.

Svoje uspehe radi delijo s skupnostjo. Upravljajo prvi ptujski coworking prostor Kreativnica ter sponzorsko in donatorsko podpirajo številne človekoljubne, kulturne, športne in izobraževalne projekte in organizacije, predvsem v lokalnem okolju.

Kot prvo slovensko podjetje so se pridružili globalnemu gibanju Pledge 1%. Gre za mednarodno mrežo uspešnih podjetij, ki so se prostovoljno zavezala, da bodo vsaj en odstotek svojih virov (kapitala, dobička, produkta in/ali časa zaposlenih) namenjala podpori lokalnemu okolju. Intera te deleže že vsa leta močno presega.

Foto: arhiv Intera