Na Ptuju drsališče že odprto

Novemu vodstvu ptujske občine z županjo Nuško Gajšek je uspelo zagotoviti donatorje, ki so prispevali sredstva za postavitev drsališča s čisto pravim ledom. Postavili so ga na dvorišču minoritskega samostana in je obiskovalcem na voljo od včeraj.

Letošnje ptujsko drsališče; foto: MO Ptuj

Na dvorišču minoritskega samostana (Minoritski trg 1, Ptuj) so včeraj s krajšo slovesnostjo za Ptujčane in obiskovalce najstarejšega slovenskega mesta odprli drsališče. Drsališče je namenjeno zlasti otrokom in mladostnikom in bo na razpolago vse do 31. januarja 2019.

24. in 25. decembra ter 1. januarja bo drsališče zaprto

Mestna občina Ptuj je v sodelovanju s Cestnim podjetjem Ptuj, ki je sponzor drsališča, tudi postavitve in obratovalnih stroškov, z Javnimi službami Ptuj, ki ga upravljajo, z minoriti, ki so posodili svoje dvorišče ter z Zavodom za turizem Ptuj, organizatorjem Ptujske pravljice pripravila z drsališčem dodatno zimsko in praznično ponudbo v mestu.

Prvi dan veselja na ptujskem drsališču; foto: MO Ptuj

Drsališče z ledom meri 200 m² in je namenjeno predvsem otrokom in mladostnikom. Odprto bo vsak dan do konca leta, le 24. in 25. decembra ter 1. januarja bo zaprto.
Foto: MO Ptuj