Na Ptuju danes prižig prazničnih luči

S prižigom luči, ki ga bo spremljal obisk Ledene kraljice, ognjeni spektakel na hoduljah, norčije škratov in drugih pravljičnih bitij bo najstarejše slovensko mesto v petek, 30. novembra, ob 18. uri zasijalo v praznični podobi.

Foto: Boris Voglar
Pred nami je praznični čas, ki ga bodo tudi na Ptuju zaznamovali s pravljičnim dogajanjem v mestu. Soju tisočerih luči, ki bodo osvetlile pročelja zgodovinskih hiš, se bodo unikatni okrasitvi ptujske vizualne umetnice Stanke Vauda pridružili še zvočni dražljaji.
Med 14. in 31. decembrom bo Mestni trg oživela Ptujska pravljica, ki bo s pravljičnim sejmom, glasbenim programom in kotičkom za otroke poskrbela za pestro praznično dogajanje v srcu mesta.
Ptujska pravljica z izvirno lokalno ponudbo je lani zelo očarala obiskovalce; foto: Boris Voglar

Letos zeleni smrečici na dveh ptujskih trgih

Ptujska okrasitev je posebna v simboličnem pomenu, saj govori o cikličnosti letnih časov, plapolajoči beli trakovi vzbujajo asociacije na kurenta, ki v zimsko belino prinese barvito pomlad. Poseben element krasitve so tudi aluminijaste rondelice, ki jih razžarijo sončni žarki, veter pa jih zaziba v prijetni žvenket, so sporočili iz Zavoda za turizem Ptuj. Letos se prazničnemu okrasju na dveh najlepših ptujskih trgih pridružujeta še dve zeleni smrečici.

»Unikatna okrasitev zagotovo pomembno prispeva privlačni podobi starega mestnega jedra Ptuja. Sprehod po pravljično okrašenem mestu, uživanje v glasbenem programu in lokalnih dobrotah so doživetja za vse generacije obiskovalcev, ki bi se radi naužili prazničnega duha,« meni namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj Monika Klinc.

Foto: Boris Voglar, ptuj.info