Na Ptuju danes 13. Lions obarjada

ptuj, kurentovanje, lions-klub, obarjada

Današnji otvoritveni dan 58. Kurentovanja na Ptuju bo v znamenju etno povorke, že dopoldne ob 9. uri pa se bo na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju začenja tradicionalna 13. Obarjada. Organizator največjega humanitarnega, družabnega, kulinaričnega in karnevalskega dogodka na prostem je Lions klub Ptuj, ki deluje v okviru vseh 57 slovenskih Lions klubov. Na današnjem dogodku organizator pričakuje preko 5000 obiskovalcev.

Lions klub Ptuj je vsebino in namen letošnjega dogodka predstavil na nedavni novinarski konferenci. Foto: Lions klub Ptuj

Na nedavni novinarski konferenci je Lions klub Ptuj predstavil letošnjo Obarjado, dogodek, ki je del tradicionalnega ptujskega Kurentovanja in je skozi leta postal tradicionalen spremljevalec vsakoletnega pustnega dogajanja na Ptuju. Obarjado bo letos pripravljalo 21 ekip, ki bodo razdelile okrog 4000 obrokov, vsaj 5000 pa pričakujejo obiskovalcev, ki bo na dvorišče samostana prišli s posebnim, humanitarnim namenom.

Prvi dan Kurentovanja na Ptuju bo tudi v znamenju 13. Obardaje. Foto: Lions klub Ptuj

Vsa zbrana sredstva iz prijavnin ekip in prispevkov obiskovalcev bo Lions klub Ptuj namenil za pomoč socialno šibkim družinam, nadarjenim otrokom, slepim in slabovidnim ter programom preprečevanja in zdravljenja diabetesa. Ob 13. uri bo razglasitev in podelitev nagrad za Naj obaro.

TM