Na Ptuju COVID-19 DRIVE-in

COVID-19 DRIVE-in na Ptuju. Foto: Facebook PeTV

Na Ptuju DRIVE-in testiranje na COVID-19

Zdravstveni dom Ptuj je po poročanju PeTV odprl DRIVE-in točko za testiranje na COVID-19, kar pomeni, da bodo brise jemali iz mimo vozečih avtomobilov.

Ob tem opozarjajo, da je ob sumu na okužbo še vedno potrebno poklicati osebnega zdravnika, ki odredi odjemno mesto za bris, saj še vedno uporabljajo tudi COVID točko v plavih kontejnerjih.

DRIVE-in točka je odprta vsak dan od 9. do 17. ure.

Tako v DRIVE-in točki kot v modrem kontejnerju opravljajo klasični molekularni testi PCR, ki pri diagnostiki covida-19 veljajo za standard.

Mogoče je tudi samoplačniško testiranje, v tem primeru se je potrebno naročiti na tel. številki 02 7871518. Cena testiranja je 93 EUR.

Test na protitelesa

V laboratoriju ZD Ptuj opravljajo tudi test na protitelesa oziroma serološki testi so test, ki ugotavlja prisotnost protiteles. Test je pozitiven, če ste preboleli bolezen covid-19 ali bili okuženi brez očitnih znakov bolezni. Pri negativnem rezultatu pa je velika verjetnost, da v preteklosti niste bili v stiku z virusom. Za test protiteles je potreben odvzem krvi, zanesljivost in občutljivost sta 98-odstotni, zato je možnost lažnega rezultata majhna. Za test na protitelesa se je potrebno naročiti na tel. številko 02 787 15 00. Test je samoplačniški.

Vir: Facebook PeTV

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR