Na Ptuju bodo tekli Božički

Za četrtkov velik praznični rekreativni dogodek, za 8. Ptujski božično-novoletni tek in pohod je na Ptuju že vse pripravljeno.

Rekreativni dogodek v najstarejše slovensko mesto vsako leto privabi množico rekreativcev z rdečimi Božičkovimi kapicami in letos jih organizatorji pričakujejo preko 500.
Na ptujskem peš mostu bo to 26. decembra pet “gneča” … Foto: Darko Solina

Tekači in pohodniki se bodo v četrtek, 26. decembra, že od 13. ure dalje zbirali na novi lokaciji, na prenovljeni Mestni tržnici, kjer bo start teka in pohoda. Božiček Ptujski sporoča, da je pripravljen za četrtkovo druženje.

Božičkova kapa obvezna

Tradicija na praznični 26. december se na Ptuju tudi letos nadaljuje. Ptuj bo v popoldanskem času preplavila množica rekreativcev Božičkovimi kapicami, ki je tudi obvezna oprema tekačev in pohodnikov. Najprej bodo z Božičkom tekli najmlajši, nato pa bo ob 14. uri start tradicionalnega ptujskega božično – novoletnega teka in pohoda.

Letos postanek in druženje v Skorbi

Poleg podpore Mestne občine Ptuj in občine Hajdina pri organizaciji dogodku pomagata Zavod za šport Ptuj in Zavod za turizem Ptuj, v veliko pomoč pa bo tudi letos vaški odbor Skorba z društvi, ki bo pri domu krajanov Skorba poskrbel za dobrodošlico vseh udeležencev.

Foto: