Na Ptuju bodo lučke

Pred vrati je december, najbolj čaroben mesec v letu, ko boste lahko ponovno sproščeno uživali v prazničnih radostih ter se sprehajali po okrašenih ulicah starega mestnega jedra.
Mesto bo v soju prazničnih luči zažarelo v petek, 2. decembra, ob 18. uri s Prižigom lučk na Mestnem trgu, tako so zapisali na FB strani Visit Ptuj.
Spremljal ga bo otroški animacijski program, na stojnicah pa bo zadišalo po decembrskih dobrotah.
 PTUJSKA PRAVLJICA
Prazično vzdušje se bo v naslednjih dneh nadaljevalo s postavitvijo velikega drsališča in zabavo na okrašeni mestni tržnici.
 Od 19. decembra dalje bo v mesto prispel Božiček z božičkovo hišo, ki bo za najmlajše namestil nabiralnik ter zbiral njihove želje. Na Mestnem trgu se bo pričel vsakodnevni otroški program v pravljičnih večernih urah.
 Vzporedno bo potekal raznolik program številnih ptujskih organizatorjev in drugih ponudnikov. Prisostvovali boste lahko odprtju nove razstave, uživali v božično-novoletnem koncertu zbora SNG Maribor, v koncertih v ptujskih lokalih, v zimskem večeru penin, v kulinaričnem brunchu Pisan božič, v otroških gledaliških predstavah, Kino vrtičku, v družinskih aktivnostih na Ptujskem gradu in v Pravljičnem gozdu Rdeča kapica ter v zaključnem pohodu na Donačko goro.
 Zadnje tri dni v letu bodo na Mestnem trgu potekali koncerti. Na zadnji dan v letu bo dopoldne potekalo veliko otroško silvestrovanje, nato pa večerno silvestrovanje z DJ-em ter glasbeno skupino, ki vas bo v ritmih dobrih starih hitov zabavala vse do zgodnjih jutranjih ur.
Prižig lučk je del Ptujske pravljice v organizaciji Zavoda za turizem Ptuj

Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

 

MR