Na prenovljeni ptujski tržnici že preizkusili ledeno površino

Drsališče s pravim ledom, veliko 200 kvadratnih metrov in namenjeno zlasti otrokom in mladostnikom, je zaživelo včeraj na prenovljeni tržnici na Ptuju. Drsanje je brezplačno.

Drsališče na prenovljeni tržnici zaživelo. Foto: MO Ptuj
Postavitev drsališča v veselem decembru je zelo dobrodošla pridobitev za popestritev dogajanja na Ptuju. Otroci so včeraj in danes že preizkusili ledeno površino, na kateri bo moč drsati do konca letošnjega decembra in vse tja do 10. januarja 2020.
Najmlajši na drsališču v družbi škratov; foto: MO Ptuj

Drsališče na Ptuju sta včeraj v uporabo predala županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, David Visenjak, član uprave Perutnine Ptuj, ki je sponzor drsališča, in Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj, ki so poskrbele za postavitev drsališča. Drsališče je odprto vsak dan od 10. do 21. ure. Drsanje je brezplačno, simbolična cena za izposojo drsalk znaša 1 evro.

Drsališče je odprto vsak dan …

Na Ptuju tudi Ledena vas

Ptuj bo v teh dneh zaživel tudi s Ptujsko pravljico. Zaradi slabega vremena so prihod tete Zime in dedka Mraza prestavili na soboto, 14. decembra, ta konec tedna pa je na Ptuju tudi Party School Busa, na katerem bodo tri popoldneve potekale animacije.

Na Zavodu za turizem Ptuj hkrati s postavitvijo drsališča napovedujejo tudi otvoritev Ledene vasi, v njej pa postavitev iglujev, živali, smrečic in vse to bo pričaralo zimsko idilo. Na ptujskih ulicah bo prihodnje dni potekal praznični sejem, najmlajši pa bodo lahko obiskali pravljični kotiček.

Foto: MO Ptuj, Javne službe Ptuj