Na podravski avtocesti ni daljših zastojev

 

Po včerajšnjem uspešno izpeljanem prvem konvoju tovornih vozil iz  Italije v Hrvaško, se je sprostila situacija podravski avtocesti. Poleg policistov so tovorna vozila skozi našo državo spremljala vozila DARS in FURS. S spremljanim, nadzorovanim potovanjem skozi Slovenijo, Hrvaško in druge tranzitne države so do sedaj omogočili 274 voznikom tovornih vozil in dvema avtobusoma vrnitev v matične države.

Preko mejnih prehodov, tudi na Gruškovje, sedaj promet poteka nemoteno in ni daljših čakalnih dob za vstop na Hrvaško. 

Spomnimo: včeraj so tovorna vozila za izhod iz Slovenije čakala tudi do 10 ur. Osebna vozila pa do 2 uri pri izstopu. Tudi na podravski avtocesti so med razcepom Draženci in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastajali zastoji in več kilometrske kolone.

Policijska uprava Maribor sporoča, da je bilo med 16.50 včeraj in 7. uro zjutraj izvedenih 8 konvojev, in sicer trije v smeri Madžarske in pet v smeri Hrvaške. S spremljanim, nadzorovanim potovanjem skozi Slovenijo, in kasneje Hrvaško  ter  druge tranzitne  države,  je  bila  vrnitev v matično državo omogočena  276  tovornim  vozilom  in 2 avtobusoma. 204 tovorna vozila in 2 avtobusa  so  tranzitirali  Slovenijo  in izstopili na Hrvaško, 72 tovornih vozil pa je tranzitiralo Slovenijo in izstopilo na Madžarsko.


Prizadevanja  operativnega štaba Policije pri koordinaciji izvedbe konvojev sta  si  včeraj  ogledala  tudi novi  minister za notranje zadeve, Aleš Hojs in v.d. generalnega direktorja policije, mag. Anton Travner.

Foto: Twitter: policija_si

MT