Na OŠ Podlehnik pričetek nove sezone Otroške varnostne olimpijade

Z včerajšnjim predtekmovanjem na Osnovni šoli Podlehnik se je začela nova sezona otroške varnostne olimpijade.

Na prvem predtekmovanju na OŠ Podlehnik; foto Miran Šadl, PU Maribor
Na prvem predtekmovanju v Podlehniku se je med seboj pomerilo 16 ekip četrtošolcev iz osnovnih šol z območja policijskih postaj Podlehnik, Ormož in Gorišnica, gostili pa so tudi učence iz OŠ Franje Serta iz Bednje v sosednji Hrvaški. V veliki finale so se uvrstili ekipe: OŠ Cirkulane- Zavrč, Cirkulane, OŠ Ivanjkovci in OŠ Videm – podružnica Sela.
V finale se je uvrstila ekipa OŠ Cirkulane- Zavrč, lokacija Cirkulane; foto. Miran Šadl, PU Maribor

Na olimpijadi šteje znanje s področja varnosti in različnih spretnosti

V Policijski upravi (PU) Maribor že štirinajsto leto zapored organizirajo tekmovanje četrtošolcev osnovnih šol z območja, ki ga pokriva mariborska PU. Učenci se bodo tako tudi letos med sabo pomerili v znanju s področja varnosti in v različnih spretnostih. Z vsakega predtekmovanja se bodo v finale uvrstile najboljše tri ekipe, izvedli pa bodo šest predtekmovanj in zaključno prireditev, ki bo 23. maja predvidoma v Mariboru, kjer bo tekmovalo 18 najboljših ekip iz šestih predtekmovanj.

Utrinki iz OŠ Podlehnik; foto: Miran Šadl, PU Maribor

Mladi in izzivi

Otroška varnostna olimpijada (OVO) je tekmovanje osnovnošolcev v spoznavanju pravil za preprečevanje negativnih varnostnih pojavov ter prvo odpravljanje vzrokov in posledic le-teh. Tekmovanje je namenjeno učencem 4. razredov osnovnih šol. Ekipo sestavlja 10 učencev in mentor, ki se pomerijo v številnih izzivih.

Tudi letos osnovnošolci merijo moči v znanju s področja varnosti in v različnih spretnostih. Foto: Miran Šadl, PU Maribor

Štiri igre in na koncu je za veliki finale štel najboljši rezultat

Kdo bo boljši v igri “Človek ne jezi se” je bila prva igra na včerajšnjem predtekmovanju na OŠ Podlehnik, tekmovalci pa so se pomerili tudi v sestavljanju logotipov interventnih služb, merili kdo bo spretnejši med ovirami in v četrti igri so s pomočjo vedrovke črpali vodo.

Kdo bo s pomočjo vedrovke načrpal največ vode? Foto: Miran Šadl, PU Maribor

Do 17. maja potekajo predtekmovanja

Izvedenih bo šest predtekmovanj in zaključna prireditev, po predtekmovanju na OŠ Podlehnik pa prijavljene ekipe šestošolcev že jutri, 9. maja čaka predtekmovanje na OŠ Juršinci, kjer bodo tekmovale šole iz območja Policijske postaje Ptuj, tretje predtekmovanje bo v petek, 10. maja na območju Policijske postaje (PP) Lenart, na OŠ Sveta Ana, kjer bodo tekmovale šole iz območja PP Lenart in PP Šentilj, četrto predtekmovanje bo 14. maja na območju PP Slovenska Bistrica, na OŠ Antona Ingoliča, na Sp. Polskavi, kjer bodo tekmovale šole iz območja PP Slovenska Bistrica in PP Rače.

V velikem finalu so tudi osnovnošolci podružnične šole Sela, OŠ Videm; foto: Miran Šadl, PU Maribor

V četrtek, 16. maja bo 5. predtekmovanje na območju PP Maribor I, na OŠ Franc Rozman Stane, kjer bodo tekmovale šole iz območja PP Maribor I in PP Ruše, često predtekmovanje pa bo v petek, 17. maja na območju PP Maribor II, na OŠ Borcev za severno mejo, kjer bodo tekmovale šole iz območja PP Maribor II. Finale 14. Otroške varnostne olimpijade pa bodo izvedli 23. maja v Mariboru.

Vir in foto: Miran Šadl, PU Maribor