Na OŠ Cirkulane-Zavrč priprave na pohod prijateljstva v polnem teku

Sobota, 13. aprila je rezervirana za že 12. druženje prijateljev Osnovne šole Cirkulane-Zavrč in za tradicionalno prireditev Pohod prijateljstva, ki je ena večjih prireditev te vrste na širšem Ptujskem.

Utrinek z lanskega Pohoda prijateljstva; foto: Sandi Kelc
Na Pohodu prijateljstva bodo tudi ambasadorji dogodka, med njimi naš najboljši boksar Dejan Zavec, ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, županja Cirkulan Antonija Žumbar in župan Zavrča Slavko Pavdič.

Pohod prijateljstva je medgeneracijska prireditev,  namenjena krepitvi vezi med otroci, starši, starimi starši, učitelji, vsemi prijatelji iz haloških občin Cirkulane in Zavrč ter širšega okolja, med organizacijami, društvi, podjetji. Tudi letos bodo združili prijetno s koristnim; pohodništvo, kot eno najbolj zdravih oblik rekreacije ter druženje in zabavo. Hkrati je prireditev namenjena promociji zdravja ter hkrati promociji Haloz.

Trasa Pohoda prijateljstva bo potekala od proizvodnega obrata ADK v Dolanah oz. nove poslovno-obrtne cone v Dolanah do Športnega parka v Cirkulanah. Trasa je markirana, saj je to del Bračičeve planinske poti, ki jo je zasnovalo domače planinsko društvo Cirkulane. Pohodniki se bodo zbrali na območju poslovno-obrtne cone v Dolanah (vozila lahko udeleženci parkirajo na parkiriščih v Cirkulanah in se z brezplačnim avtobusom pripeljejo v Dolane). Zaključek pohoda bo v Športnem centru Cirkulane, kjer bo potekal družabni del dogodka s pestro izbiro najrazličnejših aktivnosti.

Mini pohod prijateljstva

Trasa Mini pohoda prijateljstva 2019 bo potekala od Vrtca v Cirkulanah do Medribnika in do Športnega parka Cirkulane, namenjena pa je otrokom iz vrtca, njihovim spremljevalcem in ostalim gostom. Udeleženci se bodo zbrali ob lokaciji vrtca, vozila lahko parkirajo na urejenem parkirišču pred vrtcem.

Vseh enajst medgeneracijskih srečanj z dobrodelno noto je OŠ Cirkulane-Zavrč odlično izpeljala; foto: Sandi Kelc

V Cirkulanah tudi program SVIT

Na 12. Pohodu prijateljstva bo Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) na tržnici predstavljal program SVIT, obiskovalci pa se bodo lahko sprehodili tudi po velikem napihljivem modelu debelega črevesa. Ravno v občinah Cirkulane in Zavrč je odzivnost v programu SVIT med nekoliko slabšimi, zato so se v NIJZ z veseljem odzvali na povabilo.

Foto: Sandi Kelc, OŠ Cirkulane-Zavrč